PRIJETIO NEVJENČANOJ SUPRUZI

Prijetio na Facebooku: Imam bombu, osjetit ćete snagu Allahu Akbar!

Objavljeno, 24. lipnja 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Muškarac (38) proglašen je krivim i osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora zbog prijetnji smrću supruzi lani početkom studenoga u Zagrebu.

Ismet, zaposlenik Bolta s plaćom od 10.000 kuna mjesečno, priznao je krivnju. Nakon prijetnji bio je uhićen te je mjesec dana proveo u istražnom zatvoru. U presudi koja je donesena ovih dana navodi se i što je točno učinio.

“Uslijed narušenih obiteljskih odnosa s nevjenčanom suprugom te u nakani da ju ustraši, putem aplikacija WhatsApp i Viber poslao joj je zvučne poruke u kojima ju je vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao.

Nakon toga je oštećenoj putem poznanika uputio zvučne poruke u kojima joj poručuje da će se uputiti u Bjelovar i ubiti joj roditelje, da će ih sve ubiti ko zečeve, te da je nabavio bombu i da je gotovo.

Potom je na društvenoj mreži Facebook na kojoj je povezan s oko 200 osoba koje mogu vidjeti što piše, a u nakani da izazove strah i nemir uslijed nedavnih terorističkih ubojstava u Francuskoj i Austriji, objavio na engleskom i hrvatskom jeziku: ‘Sada ćete osjetiti snagu Allahu Akbar u Hrvatskoj’.

Napisao je i da će se sutra o tome čitati. To je sve kod izvanbračne supruge izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i živote bliskih joj osoba”, zaključuje se u presudi kojom je dobio godinu dana uvjetnog zatvora.


Tagovi: ALLAHU AKBAR PRESUDA PRIJETIO SUPRUZI PRIJETNJE

NEDAVNO OBJAVLJENO