Prije 4 godine požar im je uništio tvornicu. Danas rasturaju

Objavljeno, 30. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: EKO PAPIR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska tvrtka ostvarila je ogroman skok na ljestvici 1000 najvećih kompanija u Hrvatskoj.

Tvornica vrećica od papira Eko papir iz Gole kod Koprivnice skočila je na ljestvici najvećih s 833. na 675. mjesto prema ukupno ostvarenim prihodima prošle godine. Među 50 je hrvatskih kompanija koje su lani ostvarile naveći rast.

Lani su ostvareni prihodi od 206 mlijuna kuna, što je više za čak 47 posto, a neto dobit iznosila je 16,7 milijuna kuna i bila je nešto niža nego predlani. Prosječan broj zaposlenih bio je 178, što su 24 radnika više nego prethodne godine.

Rasle su i plaće: prosječna neto plaća prošle je godine iznosila 6320 kuna, što je 11 posto ili oko 640 kuna više nego godinu ranije.

Veća zaposlenost

Zadnjeg dana lanjskog prosinca Eko papir je na računima i u blagajni imao 12,5 milijuna kuna casha, što je čak 7 milijuna kuna više nego istog dana predlanjskog prosinca.

Eko papir u 75-postotnom je vlasništvu investicijskog fonda talijanskog diva Generalija sa sjedištem u Sloveniji. Po 12,5 posto imaju dva člana obitelji osnivača tvrtke: Krešimir i Irena Matošić.

Tvornicu u Goli je u travnju 2019. godine poharao golem požar u kojem je izgorio gotovo cijeli proizvodni pogon. Prema prvim procjenama, šteta je iznosila čak 20 milijuna kuna.

Otad do danas Eko papir je udvostručio prihode i dobit, a zaposlenost je povećao za oko 60 posto. Osnivač tvrtke Darko Matošić većinski je vlasnički udjel Generaliju prodao početkom 2020. godine.


Tagovi: 2022 EKO PAPIR POZAR PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO