GDJE ĆE SE SUDITI

Prije 10 mjeseci tužili direktora zbog milijunskog bonusa. Sve još stoji

Objavljeno, 16. listopada 2020. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Mladen Jozinović
AUTOR
Redakcijski tekst

Već deset mjeseci ne zna se koji će trgovački sud voditi postupak protiv bivšeg direktora Centra za otpad Piškornica Mladena Jozinovića kojeg je tvrtka tužila za naknadu milijunske štete.

Piškornica je Jozinovića tužila tvrdeći kako je isplatom milijunskog bonusa tijekom 2017. tvrtku oštetio za bruto iznos od oko 1,5 milijuna kuna. Istodobno je protiv Jozinovića u siječnju potvrđena i optužnica u kaznenom postupku, ali ni to suđenje nije počelo.

Iz pravosudnih izvora ovaj tjedan doznajemo kako se Trgovački sud u Bjelovaru proglasio stvarno nenadležnim za taj postupak jer je Mladen Jozinović iz Starih Jankovaca kod Vinkovaca.

Predmet je početkom godine završio na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu, ali nikakve odluke još nema. Pitali smo ih zašto.

“Predmet Trgovačkog suda u Bjelovaru zaprimljen je 11. ožujka. Predmeti se rješavaju redoslijedom njihova zaprimanja u sud, vodeći računa i o onima su posebnim propisom utvrđeni kao hitni.

U konkretnom slučaju ne radi se o predmetu koji je posebnim propisom utvrđen kao hitni predmet, niti se radi o predmetu za koji je određeno prvenstvo uzimanja u rad.

Stoga će redoslijed uzimanja u rad navedenog predmeta biti prema redu primitka u sud”, odgovorila nam je sutkinja i glasnogovornica Visokog trgovačkog suda u Zagrebu Mirta Matić.


Tagovi: BONUS MLADEN JOZINOVIć TRGOVAčKI SUD TUžBA

NEDAVNO OBJAVLJENO