PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prijatelju prijetio smrću jer mu je psa izbacio iz gostionice

Objavljeno, 26. travnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zoran Ž. (56) i Slaven H. (57) bili su nerazdvojni prijatelji sve do časa kad je Zoran u Slavenov kafić u Krapini ušao sa svojim psom, dvomjesečnim njemačkim ovčarom.

Epilog njihova sukoba je ovih dana podignuta optužnica protiv Zorana koji je Slavenu u više navrata ozbiljno zaprijetio smrću, pa je on sve prijavio policiji jer se uplašio za svoj život.

Prema optužnici, Zoran je 29. siječnja ove godine Slavenu rekao da će razbiti njega i kafić. Drugi dan ga je nazvao i zaprijetio kako će poslati nekog da ga “riješi”.

Zajedničkom prijatelju pak Zoran je poslao sms sljedećeg sadržaja: “Ovog Slavena bum upucal ko pesa samo zato kaj prejti i to kad se bu najmanje nadal”.

Zoran je tijekom ispitivanja priznao daje poslao sporni sms. Kaže kako je Slavenov dugogodišnji prijatelj, a sukob je izbio nakon što je zabranio ulazak njegova psa u kafić rekavši mu da je zakon za sve isti.

PESEKA U AUTO

“Ja sam njemu tada rekao da ako je zakon za sve isti, zašto mi nije nikada izdao račun za popijena pića te mi je Slaven nakon toga zaprijetio”, ispričao je Zoran.

Slaven pak tvrdi kako je Zoran te večeri oko 19 sati pijan ušao u njegov kafić sa svojim psom.

“Rekao sam mu da ostavi peseka u autu, da ne smije biti u gostionici. On je otišao sa psom, ali kasnije me nazvao i počeo mi prijetiti. To se nastavilo i drugi dan”, tvrdi Slaven.

Zorana poznaje 40 godina, kaže, i bili su veliki prijatelji. Što se dogodilo i zbog čega je tako reagirao – ne zna. Dotad su se družili na berbama, feštama, kolinju j sličnim događajima, zaključuje Slaven.

Općinski sud ovih će dana odlučivati o osnovanosti optužnice koju je protiv Zorana podignulo Općinsko državno odvjetništvo.


Tagovi: GOSTIONICA KAFIC PAS PRIJETNJA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO