Prihodi NK Slavena rasli 29 posto, konačno ostvarena i dobit

Objavljeno, 03. travnja 2024. Vijesti
# Foto: NK SLAVEN / Sjednica klupske skupštine u prosincu
AUTOR
Robert Mihaljević

Nogometni klub Slaven Belupo ostvario je lani ukupne prihode od 4,37 milijuna eura, što je čak 29 posto više nego godinu ranije.

Ostvaren je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 280.000 eura neto. Predlani je pak koprivnički prvoligaš poslovao s 400.000 eura minusa. Kako je riječ o udruzi građana, taj višak se ne vodi kao klasična dobit.

NK Slaven prihode je prošle godine najviše podebljao prodajom ponajboljeg igrača Ante Crnca u Poljsku za 1,3 milijuna eura, kako navodi Transfermarkt. Menadžerima posrednicima u transferima klub je lani isplatio ukupno blizu 50.000 eura.

Slaven ima 25 zaposlenih (bez igrača). Najveći prihod godinama ostvaruju od glavnog sponzora, farmaceutske tvrtke Belupo koja im je predlani uplatila 8,5 milijuna kuna (1,13 milijuna eura).

Primanja svih igrača predlani su iznosila oko 12,2 milijuna kuna (1,6 milijuna eura) i bila su veća za 22 posto u odnosu na godinu ranije. Detaljan financijski izvještaj za prošlu godinu još nije objavljen.

Inače, riječ je o najboljem poslovnom rezultatu u proteklih pet godina. Slaven je, naime, od 2019. do 2022. godine poslovao s više od milijuna eura akumuliranog minusa, pokazuju službeni financijski izvještaji.


Tagovi: 2023 DOBIT NK SLAVEN NOGOMETNI KLUB NOGOMETNI KLUBOVI PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO