POSVEĆENA DOMOLJUBU

Priča o zgradi i ljudima – sjajna izložba koju možete pogledati do 8. prosinca

Objavljeno, 09. studenoga 2019. Zabavno
# Foto: Grad Koprivnica / Arhitekt Zdravko Sarapa s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem
AUTOR
Redakcijski tekst

Čestitajući 100. godišnjicu od izgradnje Domoljuba te 663. rođendan gradu Koprivnici, gradonačelnik Mišel Jakšić svečano je u petak u Galeriji Koprivnica otvorio izložbu “Domoljub 100/110 – Priča o zgradi i ljudima“.

Izložba svjedoči o razvoju kulturnog života u Koprivnici uz poseban naglasak na gradnju zgrade, ali i sve ključne točke njezine povijesti i napretka.

Domoljub je mnogo više od asocijacije na uređeni prostor u kojem su se tijekom godina održavale svečane priredbe, koncerti i banketi i kojeg, uostalom, ne bi ni bilo da prije 110 godina nije osnovano Hrvatsko obrtničko radničko obrazovno i pjevačko društvo Domoljub.

Uzvanicima su se prigodnim riječima obratili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek i kustosica Maša Zamljačanec. U ime Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Izložbu koju su financijski podržali Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske ostaje otvorena do 8. prosinca.

Izvor: GRAD KOPRIVNICA


Tagovi: DOMOLJUB GALERIJA IZLOZBA

NEDAVNO OBJAVLJENO