LUKA BLANUŠA NIJE VRATIO NOVAC

Prevarant osuđen na zatvor promijenio ime pa nastavio s ‘poslom’ u Njemačkoj

Objavljeno, 30. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Prevarant Luka Blanuša
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi prevarant Luka Blanuša (26) morat će odslužiti svih 16 mjeseci zatvora jer mu je opozvana uvjetna presuda s obzirom da nije vratio dug prevarenim osobama.

On je osuđen jer je devet osoba s područja Varaždina i Koprivnice prevario za 90.000 kuna, a upućeni kažu kako je prevarenih mnogo više, ali nisu se javili tijekom postupka.

Mladić iz okolice Novog Marofa uhićen je još 2015. nakon što su ga prijavili za brojne prevare. Još kao 19-godišnjak osnovao je poduzeće ‘One 1’ putem kojeg je nudio mobitele, informatičku opremu i bijelu tehniku. Nakon uplate novca, naručenu robu uglavnom nije slao, već je zavlačio kupce.

Tako je, prema presudi, Damira Kečanovića prevario za 12.000 kuna, Vedrana Grgića za 47.900, Nikolu Rajha za 12.700, Nikolu Kuhara za 6000 kuna, Marija Tomieka za 4000, a Juricu Blažu, Tina Pongračića, Davida Malića i Dominika Babića po 2000 kuna.

PRITVOR I IZRUČENJE

No, sudeći po komentarima na Facebook grupama, Blanuša je prevario i osobe koje nisu obuhvaćene pravomoćnom presudom varaždinskog suda. Tako se, primjerice, u jednoj grupi javlja i gospođa Milkica iz Münchena kojoj je, kaže, odnio mobitel vrijedan 700 eura te ga nikad nije vratio.

Obavijestila je policiju pa je, kako upozorava, Luka “pobjegao iz Münchena”. Prema rješenju kojim je opozvan dio uvjetne presude, Blanuša je trenutačno na radu u njemačkom gradu Hamburgu. Promijenio je i prezime pa se sad zove Luka Petrić.

S obzirom da je pravomoćno odlučeno kako mora u zatvor je nije vratio dug, očekuje se da hrvatske vlasti upute zahtjev njemačkima za privođenje i izručenje okorjelog prevaranta. Jasno, ako se prije toga sam ne javi.


Tagovi: LUKA BLANUšA NJEMACKA PREVARANT

NEDAVNO OBJAVLJENO