NEPOPRAVLJIVI KRIMINALAC

Prevarant koji ‘guli’ sedam godina zatvora osuđen na još dvije godine

Objavljeno, 20. listopada 2019. Vijesti
# Foto: KAZNIONICA LEPOGLAVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Prevarant iz Bjelovara Denis Vuković (37), koji trenutačno u ćeliji ‘guli’ kaznu od sedam godina zatvora, osuđen je na novih dvije godine i tri mjeseca bezuvjetno.

Prema presudi, on je tijekom 2015. i 2016. godine putem svoje tvrtke Agro Vuković prevario šest osoba za ukupan iznos od oko 40.000 kuna.

Klaudio iz Višnjana nasjeo je na njegov oglas na Njuškalu o prodaji traktorskog pluga te mu uplatio 9000 kuna. Vedrana iz Splita platila je 2000 kuna akontacije za metalne stepenice. Neven iz Rijeke zbog oglasa na Njuškalu platio je 3000 kuna akontacije za stroj za malčiranje.

Sve priznao

Nikica s Krka ugovorio je s Vukovićem izradu montažne garaže te mu platio 5000 kuna akontacije. Nebojša iz Malog Lošinja za montažnu halu uplatio je 10.000 kuna, a Zlatko iz Osekova kod Siska 10.600 kuna za malčer.

Osuđen je već desetak puta za slična kaznena djela, pa mu je sve objedinjeno u jednu zatvorsku kaznu od sedam godina koju služi.

Vuković je otac četvero malodobne djece, teško je bolestan, a supruga mu je bez primanja. Na sudu je priznao sve za što ga se teretilo i progovorio o svojem teškom stanju.

“Moram na operaciju srca jer mi bolest srca uzrokuje moždane udare, preživio sam ih četiri. Na kraju sam završio u kolicima. Oduzeta mi je desna ruka i desna noga, a bolujem i od Fabrijeve bolesti, što znači da mi dolazi do zatajenja svih organa”, ispričao je Vuković sutkinji u Bjelovaru i predočio opsežnu medicinsku dokumentaciju.

Olakotne okolnosti

Izuzetno teško zdravstveno stanje te priznanje i kajanje na koncu su mu uzete kao olakotne okolnosti u postupku. Osim toga, sutkinja je u obzir uzela i činjenicu da je otac četvero male djece čija je majka nezaposlena.

No, položaj pred sudom otežala mu je činjenica da je dosad barem desetak puta osuđivan za ista ili slična kaznena djela. Bio je uporan u njihovu počinjenju, stoji u presudi kojom je dobio još dvije godine i tri mjeseca zatvora.

Premda je Općinski sud u Bjelovaru za šestero prevarenih dosudio i odštetu, oni će taj novac teško vidjeti.


Tagovi: BJELOVAR PREVARANT ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO