PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI

Pretužna subota: danas sahrana četvero mladih iz audija smrti

Objavljeno, 01. kolovoza 2020. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Prednji dio audija potpuno je smrskan
AUTOR
Redakcijski tekst

Pretužna subota u Slavoniji. Danas će na mjesnim grobljima sahraniti četvero mladih ljudi koji su u četvrtak oko 1 iza ponoći poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći.

Vozač audija Ivan Majhen (19), Marijan Petrić (18), Ante Gazić (20) i Lea Pajtak (18) smrtno su stradali u izlijetanju s ceste i izravnom udaru automobila u zid kuće u Starim Mikanovcima.

Općine Semeljci i Stari Mikanovci subotu su proglasili Danom žalosti. Obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja ispred sjedišta Općine i drugim javnim zgradama. Pozivaju se svi ugostitelji da poslovanje obavljaju primjereno tom danu.

Kao uzrok stravične nesreće policija je navela neprilagođenu brzinu. Koliku, bit će poznato nakon nalaza prometnog vještaka. Obavljena je i obdukcija tijela poginulih, pa će se uskoro znati i je li Ivan vozio pod utjecajem alkohola.

No, sve će to zapravo biti manje važno. Jer četiri mlada života nepovratno su ugašena. Kobne su noći mladi odlučili iz kafića u Vrbici otići na burek u Stare Mikanovce te Leu odvesti kući.

Izgubio dva sina

Samo pola sata kasnije, njihova beživotna tijela iz automobila morali su izvlačiti vatrogasci iz Vinkovaca i Mikanovaca.

Mjesto nesreće obišao je i Ivan Majhen, po kojemu je vozač, unuk Ivan, dobio ime.

“Ivan je bio dečko za primjer. Imao je taj automobil oko godinu dana. Igrao je nogomet, a sada upisao i fakultet. Bio je u svemu dobar”, ispričao je potreseni Majhen za Večernji.

Posebno je potresno bilo svjedočenje na mjestu nesreće Perice Cvitića iz obližnje Vrbice koji je novinarima rekao da je on u dvije prometne nesreće u razmaku od pet godina izgubio dva sina.

“Izgubio sam dijete od pet godina i dijete od 21 godinu. Ne znam kako sam to preživio, tako da suosjećam s roditeljima”, prenosi Večernji njegove riječi.

Tužna, pretužna subota za Slavoniju i cijelu Hrvatsku. Nikad se više ne ponovila.


Tagovi: MLADI POGINULI SAHRANA SLAVONIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO