DRAMATIČNA ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJEG SU HTJELI UBITI

Pretukli su me šipkama i onda vozili na Dravu da me tamo dokrajče

Objavljeno, 15. rujna 2020. Naše priče
# Foto: FACEBOOK / Michael Marčec: Kako sam preživio pokušaj ubojstva
AUTOR
Robert Mihaljević

Michael Marčec (51) iz Hrženice kod Ludbrega jedva je izbjegao okrutnu smrt koju mu je bio namijenio pohlepni trojac u svibnju ove godine oko 22 sata.

Trojcu koji je metalnim šipkama divljački izudarao muškarca zbog 800 kuna i 100 eura u novčaniku prijeti najmanje deset godina zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

Županijski tužitelju u Varaždinu ovih su dana podnijeli optužnicu protiv Samira Horvata (23), Željke Oršoš (27) i malodobnog R. (16) koje se tereti da su zbog novca htjeli ubiti Michaela.

Prema optužnici, te su noći zajedno pili u kafićima na ludbreškom području pa su na koncu završili u kući napadača u Hrastovljanu. No, tog časa za nesretnog Michaela počinje pravi pakao iz kojeg je jedva živ izašao.

U napadu je zadobio razderotinu glave, višedijelni prijelom sljepoočnice i čeone kosti, razdor moždane ovojnice, razderotinu usne, natučenje trbuha. Liječnici su mu hitnom operacijom spasili život. Ovo je njegova priča.

ZBOG 800 KUNA U NOVČANIKU

Sa Samirom i malodobnim R. pio je u kafićima, a oni su oko 22 sata inzistirali da ih vozi doma. On ih je povezao u svojem passatu.

“Samir je inzistirao da uđem s njima u kuću na još jedno piće pa sam pristao. Kad sam ušao u kuću, vidio sam da je nasred prostorije nekakav stol za kojim je sjedila žena.

Napravio sam par koraka i osjetio snažan udarac u stražnji dio glave, zateturao sam, nakon čega je uslijedio još jedan udarac od kojeg sam pao na tlo na koljena i ostao u klečećem položaju, a ruke su mi bile naslonjene na pod.

Policija privodi čovjeka koji se nije odazvao na poziv suda
Policija je vrlo brzo uhitila počinitelje / Foto: DANICA.HR – ILUSTRACIJA

Vidio sam da R. zatvara vrata i u ruci drži metalnu šipku, dok Samir stoji ispred mene i prijeti mi da će me zaklati. Shvatio sam da se očito radi o novcima koje sam te noći u kafiću osvojio na poker automatu. Rekao sam da ću im dati novce, samo neka me puste.

Uspio sam se pridići pa sam stajao na nogama. Obojica su mi tada rekli da me ne mogu pustiti jer da će zvati policiju i da me moraju ubiti. Prišla mi je ta žena i iz hlača trenirke uzela mobitel i novčanik u kojem je bilo 800 kuna i 100 eura.

KOPAT ĆE SI GROB

Nakon toga su me Samir i R. počeli udarati svaki s jednom šipkom po glavi, po licu, i to tako da su mi stajali  s prednje strane i  stjerali me do zida, dok sam ja podigao ruke iznad glave i raširio prste da se na neki način zaštitim.

No, oni su me snažno udarali gdje su stigli, i po glavi i po rukama, to su bili brojni udarci, usljed kojih sam pao na tlo, i to tako da sam se leđima spustio niz zid na stražnjicu, gdje sam osjetio da me oboje cipelare po rebrima i udaraju šipkama.

Radilo se o naboranim šipkama, odnosno armaturnom željezu za građevinu i to mi se s te lijeve strane rebara vidjelo na koži. Uspio sam se ponovno pridići. Prijetili su mi da će me zaklati ako budem vikao, jedan od njih je rekao da u ormaru ima nož.

Rekli su mi da će me sad ubiti i da ću si sam kopati grob jer će me odvesti negdje na Dravu

Nakon toga mi je Samir rukama rastrgao majicu koju sam imao na sebi i ostao sam samo u donjem dijelu trenirke, a jedan od njih me je takvog slikao mobitelom. Oni su razgovarali međusobno romskim jezikom svo troje, što ja nisam razumio.

Potom su mi oboje ruke zavezali nekom bijelom tankom špagom i potom jednim dijelom tu istu špagu su mi zavezali oko usta i glave u predjelu usta i zavezali na potiljku. Rekli su mi da će me sad ubiti i da ću si sam kopati grob jer će me odvesti negdje na Dravu. Rijeka Drava je inače oko 2 kilometra od te njihove kuće.

BIJEG KROZ POLJE PŠENICE

Ženska tijekom cijelog tog događaja nije ništa govorila na hrvatskom jeziku niti mi se obraćala, nego je s njima dvojicom stalno govorila na romskom. Samir i R. su me potom zgrabili pod ruke i strpali u moj auto na zadnje sjedalo. Ključevi su bili u vozilu.

Samir je sjeo na sjedalo vozača, a Romeo je sjedio pokraj mene na zadnjem sjedištu. Samir je pokrenuo vozilo i krenuli smo poljskim putem kroz mjesto Madaraševac, kamo se skreće pokraj jednog križnog drva i taj put vodi prema Dravi.

Poslije nekakvih pet minuta vožnje koja nije bila brza, ja sam naglo otvorio vrata vozila i iskočio van i potrčao preko polja pšenice. Oni su kojih 20 metara poslije zaustavili vozilo i potrčali za mnom, međutim ja sam bio nekih 50 metara udaljen i legao sam u pšenicu da ne budem vidljiv.

Tada sam se ujedno i ugledao u ogledalo i vidio da mi je lice obliveno krvlju, vidio sam ranu na glavi, koža mu je bila razderana

Nakon toga su odustali od potrage jer me u noći nisu mogli pronaći. Bio sam dezorijentiran, sve okolo je bio mrak, tu nema nikakve javne rasvjete, a također je bilo i oblačno, a od zadobivenih udaraca bio sam ošamućen.

SVJETLO U DALJINI

Konačno sam u daljini ugledao nekakvo svjetlo i krenuo prema tom svjetlu i shvatio da je riječ o poduzeću Colas, vikao upomoć, ima li koga, ali nije bilo nikoga. Vratio sam se do kancelarije u kontejneru, koja je bila otključana i ušao unutra te tražio mobitel ili nekakav njihov telefon.

Tada sam se ujedno i ugledao u ogledalo i vidio da mi je lice obliveno krvlju, vidio sam ranu na glavi, koža mu je bila razderana. Bio sam pri svijesti, osjećao se ošamućeno, ali valjda od tog straha za život sam bio pun adrenalina koji me je držao.

Pronašavši mobitel uspio sam konačno pozvati policiju i hitnu pomoć. U bolnici je utvrđeno da sam zadobio višestruke tjelesne ozljede opasne po život, odmah su me podvrgli hitnoj operaciji i sjećam se da sam se poslije probudio u bolničkom krevetu.

Liječnik mi je rekao da sam za dlaku izbjegao smrt jer sam imao tako strašne ozljede glave”, ispričao je Michael Marčec koji je zahvaljujući snazi i prisebnosti uspio izbjeći smrt.


Tagovi: LUDBREG MICHAEL MARčEC OPTUžNICA POKUšAJ UBOJSTVA

NEDAVNO OBJAVLJENO