IZA PONOĆI

Pretukao i teško ozlijedio muškarca, osuđen na društveno koristan rad

Objavljeno, 06. prosinca 2019. Crna kronika
# Foto: ARHIVA (ilustracija)
AUTOR
Redakcijski tekst

Nikola (25) osuđen je na deset mjeseci zatvora jer je u tučnjavi na parkiralištu benzinske postaje u Čakovcu teško ozlijedio Grozdana. Zatvorska kazna zamijenjena mu je radom za opće dobro.

Prema presudi, on je u rujnu 2017. oko 1 sat iza ponoći Grozdana najprije uhvatio rukama s leđa i više puta udario šakom u lice. Nesretnik je pao na asfalt, a u napadu zadobio je natučenje glave, krvne podljeve ispod oba oka, natučenja jagodica i uške, iščašenje zgloba ključne kosti.

Sudilo mu se na Općinskom sudu u Čakovcu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Nikola se branio da ga je pijani Grozdan prvi fizički napao, bez ikakva povoda, a on mu je potom uzvratio.

Grozdan je pak naveo kako je izašao iz kafića benzinske postaje kako bi telefonirao, a psovao je jer nije mogao dobiti osobu koju je trebao. U jednom trenutku, kaže, netko ga je napao i pretukao.

No, sudac je povjerovao svjedokinji Mirjani koja je tog časa razgovarala s Nikolom na parkiralištu. Kaže kako je Grozdan izašao iz kafića iodmah počeo psovati majku Nikoli.

Nikola je Grozdana upozorio da prestane psovati. Kad nije uspio, fizički je nasrnuo na njega i šakama ga srušio na asfalt. Razdvojio ih je Mirjanin dečko Damjan. Presuda je nepravomoćna.


Tagovi: CAKOVEC PRESUDA PRETUKAO TEšKE OZLJEDE

NEDAVNO OBJAVLJENO