OSUĐEN ZBOG PRIJETNJI OBITELJI

Djed (64) prijetio unuku (13) da će ga upucati u čelo ako još jednom dođe k njemu

Objavljeno, 07. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Općinski sud u Koprivnici - fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan (64) iz Koprivnice, otac petero djece, osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora zbog ozbiljnih prijetnji smrću supruzi, sinu, kćeri i unuku. Općinski sud prihvatio je prijedlog tužiteljstva te mu je izdao kazneni nalog s dvogodišnjim rokom kušnje.

Prema presudi, Ivan je između 2016. i 2018. godine u Koprivnici “supruzi i sinu u više navrata govorio da će ih ubiti i zapaliti te je rekao njima i unuku starom 13 godina da će ga prvi puta kada dođe ponovno k njima upucati u čelo, a kćerki govorio da će je sravnati sa zemljom, zgaziti i razbiti joj auto”. Ustanovljeno je kako je počinio četiri kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom te je dobio jedinstvenu kaznu od godinu uvjetno.

“Zahtjev državnog odvjetništva sud je prihvatio smatrajući da podaci u ovom kaznenom predmetu, i to dokumentacija Centra za socijalnu skrb Koprivnica, zapisnik o ispitivanju četiri svjedoka oštećenika, nalaz i mišljenje psihijatrijskog vještačenja i zapisnik o ispitivanju okrivljenika uz snimku na DVD-u opravdavaju izdavanje ovog kaznenog naloga”, navodi se u presudi Općinskog suda u Koprivnici.


Tagovi: PRESUDA PRIJETNJE SMRT

NEDAVNO OBJAVLJENO