Preminuo poznati sveučilišni profesor, političar i bivši član NO-a Podravke

Objavljeno, 04. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: ROBERT MIHALJEVIĆ / Marijan Cingula (prvi desno) na skupštini dioničara Podravke u lipnju 2005. godine
AUTOR
Robert Mihaljević

U Varaždinu je u utorak u 72. godini preminuo Marijan Cingula, doktor ekonomije, ugledni sveučilišni profesor i znanstvenik.

Rođen je 1. veljače 1953. godine u Potoku, općina Kutina. Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu bio je u stalnom radnom odnosu od 1980. godine do 1995. godine, u zvanju asistenta i docenta. Krajem 90-ih bio je direktor Varaždinske burze.

Od 2001. do 2008. radi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u zvanju redovitog profesora. Od 2008. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao redoviti profesor u trajnom zvanju.

Odradio je i jedan mandat člana Nadzornog odbora Podravke u kojem je sjedio do 2005. godine. Bilo je to u doba premijera Ivice Račana.

U nekoliko mandata obnašao je dužnost predsjednika udruge Hrvatski računovođa, a bio je i prvi izabrani predsjednik Udruge certificiranih članova nadzornih odbora.

Marijan Cingula bio je aktivan i u političkom životu Varaždina i Varaždinske županije, kao gradski, odnosno županijski vijećnik. Dvaput je bio i kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Cingula je autor prvog hrvatskog srednjoškolskog udžbenika za predmet poduzetništvo u srednjim ekonomskim školama.


Tagovi: MARIJAN CINGULA NO PODRAVKE PREMINUO PROFESOR VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO