Preminuo poznati koprivnički menadžer Zlatko Imbriovčan

Objavljeno, 09. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Zlatko Imbriovčan bio je dugogodišnji direktor Bilokalnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati koprivnički menadžer Zlatko Imbriovčan preminuo je u 78. godini života, doznajemo u tvrtki koju je desetljećima vodio.

Imbriovčan je na čelu Bilokalnikove industrije papirne ambalaže bio gotovo cijeli svoj radni vijek, odnosno punih 39 godina, što je vjerojatno najdulji staž na nekoj rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj.

Službeno, još od 1971. godine bio je čelni čovjek tadašnje Bilokalnikove Radne jedinice Kartonaža, od 1979. rukovoditelj Radne organizacije Bilokalnik-Industrija papirne ambalaže (Ipa), a od 1990. direktor istoimenog poduzeća.

Zlatko Imbriovčan / Foto: DANICA.HR

Potkraj 2006. godine postaje predsjednik Uprave dioničkog društva Bilokalnik-Ipa, koje je tada bilo u većinskom vlasništvu Belišća, i tu ostaje sve do odlaska u mirovinu 2010. godine.

Osim što je bio uspješan menadžer, Imbriovčan se u slobodno vrijeme bavio karikaturom i stripom. On kao crtač i Josip Povrženić kako pripovjedač autori su stripa Avanture Jože i Jure koji je početkom 70-ih osvojio drugu nagradu na natječaju za najbolji strip u tadašnjoj Jugoslaviji.


Tagovi: BILOKALNIK PREMINUO ZLATKO IMBRIOVčAN

NEDAVNO OBJAVLJENO