ŽUPANIJSKI STOŽER U KOPRIVNICI

Preminule još dvije osobe iz Doma za starije, virus ušao na intenzivnu

Objavljeno, 06. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice
AUTOR
Redakcijski tekst

“U protekla 24 sata imamo jednu osobu pozitivnu na koronavirus. Na žalost, dvije su preminule osobe iz Doma za starije”, izvijestio je u srijedu šef Županijskog stožera u Koprivnici Ratimir Ljubić.

Ukupno je sedmero preminulih u županiji, od toga šestero iz Doma za starije.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić očitovao se o proboju koronavirusa na odjel intenzivne u bolnici.

“Jedan od pacijenata, 37-godišnjak, zbog pogoršanja stanja, dugogodišnji kronični pacijent, 4. svibnja morao je biti preseljen u jedinicu intenzivnog liječenja. U čekanju nalaza došla je obavijest da se nalaz mora ponoviti.

Liječnica je to pogrešno razumjela i donijela odluku da je pacijent negativan te da se zbog teške bakterijske upale pluća prebaci u jedinicu intenzivnog liječenja.

U poslijepodnevnim satima u utorak stigao je nalaz da je pozitivan i da se jedan liječnik i četiri sestre stave zbog toga u izolaciju.

STIGAO IZ ĐURĐEVCA

Pacijent je potom zbrinut u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Liječnik i četiri sestre nisu koristile zaštitnu opremu, došlo je do pogreške u protokolu.

Cijelo krilo intenzivnog odjela temeljito je dezinficirano i opet otvoreno. Dakle, odjel neće biti zatvoren. Na žalost, ovakvi propusti se mogu događati”, zaključuje dr. Devčić.

Pacijent koji je sa zarazom ušao na odjel intenzivne stigao je s područja Đurđevca na kojem nema zabilježenih slučajeva oboljelih od COVID-19 infekcije, otkrila je glavna bolnička epidemiologinja dr. Vesna Mađarić.

Dr. Draženka Vadla, šefica Zavoda za javno zdravstvo, navela je kako su 72 osobe pozitivne na koronavirus, jedna više nego jučer.

“Na žalost, sedmero osoba dosad je umrlo, dvije osobe jučer. Ukupno je 41 oboljela iz Doma za starije, a šestero je umrlo korisnika iz Doma”, kaže Vadla.

Pacijent (37) koji je primljen na odjel intenzivne živi dosta povučeno s majkom na đurđevačkom području i ona je odmah stavljena u izolaciju. Nije poznato gdje se mogao zaraziti, zaključuje dr. Draženka Vadla.


Tagovi: BOLNICA DOM ZA STARIJE INTENZIVNA VIRUS

NEDAVNO OBJAVLJENO