KAKO ĆE SVE TO STIĆI

Premijer stiže u Koprivnicu. Nema sjednice Vlade, čista izborna kampanja

Objavljeno, 10. prosinca 2019. Komentari
# Foto: Robert Mihaljević / Premijer Andrej Plenković na Renesansnom festivalu u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Premijer Andrej Plenković i ministri dolaze u ponedjeljak u radni i prijateljski posjet Koprivničko-križevačkoj županiji. Kako smo i najavljivali, sjednice Vlade u Koprivnici neće biti.

Prema službenom protokolu aktivnosti, riječ je o čistoj predizbornoj kampanji, što znači da je premijer i šef HDZ-a usred priprema za skorašnje parlamentarne izbore. A tu su i oni unutarstranački jer bi se na ljeto trebao birati novi čelnik HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković

Plenković i ministri, dakle, posjet će početi u Križevcima gdje će uručiti prigodnu donaciju Križevačkoj eparhiji. Potom će u Gradcu otvoriti novu prugu prema Svetom Ivanu Žabnu i dočekati prvi vlak.

U Đurđevcu će obići novi poduzetnički inkubator, a u poslovnoj zoni u Kalinovcu tvornicu strojeva za održavanje prometnica Rasco. Kruna dana bit će boravak u Koprivnici.

U sjedištu županije šef Vlade održat će sastanak s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i županom Darkom Korenom, nakon čega će se potpisati ugovori o provedbi aglomeracije u Koprivnici i Đurđevcu.

U Domu mladih održat će se sedmi sastanak Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima. Poslije će se župani potpisati službeni sporazum o preuzimanju svih ureda državne uprave.

Kruna Plenkovićeva boravka na sjeveru bit će u ponedjeljak poslijepodne u Podravki. Posjetit će tvornicu Vegete na Danici i sudjelovati na svečanoj akademiji u povodu 60 godina Vegete.

Premijer Andrej Plenković na Renesansnom festivalu u Koprivnici
Plenković ljetos na Renesansnom festivalu

Što će nam premijer donijeti? Dali bismo se kladiti kako će u fokusu biti darovi vrijedni barem pet-šest milijardi eura. Drugi kolosijek pruge, brza cesta do Kloštra Vojakovačkog, Piškornica, dvije aglomeracije, obnova dvorca Inkey, učenički dom u bivšem konačištu HŽ-a.

Čini se, doista, kako su parlamentarni izbori sve bliže.


Tagovi: ANDREJ PLENKOVIC KOPRIVNICA PREMIJER VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO