KONFERENCIJA 'HRVATSKA KAKVU ZASLUŽUJEMO'

Premijer Plenković u Koprivnici: Spasili smo 600.000 radnih mjesta

Objavljeno, 22. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Premijer Andrej Plenković i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar
AUTOR
Robert Mihaljević

Premijer Andrej Plenković s ministrima i suradnicima sudjelovao je u utorak u Koprivnici na Večernjakovoj konferenciji Hrvatska kakvu trebamo.

Govorilo se o poreznoj politici i općenito ulozi Vlade u podizanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Premijer se osvrnuo i na mjere koje je njegova Vlada donijela u borbi protiv pogubnog utjecaja epidemije koronavirusa na gospodarstvo.

“To je najveća kriza s kojom se Hrvatska ikad suočila, ali nije se dogodio drastičan rast broja nezaposlenih. To znači da su mjere bile snažne, pravodobne i cjelovite.

Dosad je uloženo 6,3 milijardi kuna u spas gospodarstva, očuvano je oko 600.000 radnih mjesta u oko stotinu tisuća poduzeća. Za plaće i očuvanje radnih mjesta ove ćemo godine dati milijardu eura.

IDUĆE GODINE RAST DO SEDAM POSTO

Hrvatska kakvu trebamo je Hrvatska koja je sigurna, otporna na krize, makroekonomski stabilna, koja je riješila probleme ekonomske tranzicije i stalno podiže konkurentnost”, istaknuo je Plenković.

Čelnik Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca Marin Pucar priznao je kako se dobro reagiralo na krizu i očuvanje radnih mjesta.

“Iduće godine čekujemo pet do sedam posto rasta BDP-a i to bi trebao biti poticaj da se kriza što prije prebrodi do kraja. Osobna potrošnja je generator tog rasta i dobro je da se smanjuje porez na dohodak.

No, gospodarstvenici očekuju i poticaj za sektore koji će biti generatori rasta idućih godina. Neka nam uspjesi Infobipa i Nanobita budu primjer za novi model funkcioniranja”, naveo je Marin Pucar.

Na konferenciji su, među ostalim, sudjelovali potpredsjednici Vlade Zdravko Marić i Tomislav Ćorić te brojni gospodarstvenici koji su govorili o svojim iskustvima i prijedlozima za povećanje konkurentnosti nacionalnoga gospodarstva.


Tagovi: KOPRIVNICA PLENKOVIć PODRAVKA PUCAR VEčERNJI

NEDAVNO OBJAVLJENO