IZBORI 5. ILI 12. SRPNJA

Premijer objavio sliku s djecom. Uskoro, dakle, idemo na izbore

Objavljeno, 25. travnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Premijer Andrej Plenković s djecom
AUTOR
Redakcijski tekst

Parlamentarni izbori bit će najkasnije 12. srpnja, tvrdi naš dobro upućen izvor iz Sabora te tako potvrđuje ono što mediji već danima predstavljaju kao gotovu stvar.

U kombinaciji su, kaže on, dva datuma: 5. i 12. srpnja. Vlada želi što prije na izbore jer će gospodarska kriza eksplodirati na jesen, a strahuje se i od novog vala epidemije.

U tom svjetlu gleda se i relaksiranje mjera Nacionalnog stožera te postupno normaliziranje života, ali i zabrana rada dućana nedjeljom. To su ultimativno tražili Crkva i sindikati.

Istodobno, premijer je na društvenim mrežama počeo objavljivati fotografije s djecom.

No, najveći Vladin strah i razlog za što brže raspisivanje izbora je činjenica da će se država zbog pada javne potrošnje i poreznih prihoda već u kolovozu naći u predbankrotnom stanju.

To je priznao i ministar financija Zdravko Marić rekavši kako će državi u travnju, svibnju i lipnju u proračunu nedostajati blizu 50 milijardi kuna.

Stanje je teško, a moglo bi biti i teže, prisnažio je Marić.

Vlada i HDZ u istraživanja popularnosti stoje dobro, rejting im raste i pretekli su SDP. Birači im honoriraju upravljanje korona-krizom. No, svjesni su kako ta popularnost neće trajati vječno.


Tagovi: ANDREJ PLENKOVIC HDZ IZBORI SRPANJ

NEDAVNO OBJAVLJENO