KOEFICIJENTI SE IPAK POVEĆAVAJU

Premijer danas sa sindikatima, priča se da je na pomolu dogovor i prekid štrajka

Objavljeno, 01. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: Učitelji i nastavnici OŠ Braće Radić u Koprivnici ovo su poručili Vladi i premijeru
AUTOR
Redakcijski tekst

U nedjelju u 15 sati u Banskim dvorima nastavljaju se pregovori premijera Andreja Plenkovića sa sindikalnim liderima o njihovim zahtjevima da se koeficijent za plaće poveća za 6,11 posto.

Sinidkati ne pristaju na ponudu Vlade da dobiju tri posto dodatka na plaću odmah i još jedan posto od lipnja iduće godine. Ako ni danas ne bude dogovora, štrajk se nastavlja pa nastave nema ni u ponedjeljak.

No, izvori iz sindikalnih krugova nadaju se kako će danas ipak doći do dogovora te će se štrajk obustaviti. U tom slučaju učenici bi sutra išli u školu.

Kako pričaju pojedini sindikalni prosvjetni lideri iz Koprivnice, moguće je da premijer ovaj put doista ponudi model povećanja koeficijenata.

Priča se kako bi sindikati pristali na model povećanja koeficijenata 3+3 ili 2+2+2, s tim da bi se zadnje povećanje moralo dogoditi do kraja iduće godine.

U svakom slučaju, čuje se u sindikalnim krugovima, dogovor će biti stvar kompromisa, pri čemu će i prosvjetari morati malo popustiti. No, situacija se, kažu, mora okončati jer će dovesti do kaosa u cijelom školskom sustavu.


Tagovi: SKOLE šTRAJK

NEDAVNO OBJAVLJENO