PORTAL DANICA OTKRIVA

Preko reda se cijepio direktor Županijske komore i član NO-a Podravke

Objavljeno, 16. veljače 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Krunoslav Vitelj, direktor koprivničkog HGK-a i član Nadzornog Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Nakon što je otkriveno da se preko reda protiv Covida cijepio župan Darko Koren, otkrili smo još jedno zvučno ime iz popularne edicije “da se ne baci”. I to kakvo ime!

Mimo popisa cijepio se poznati koprivnički HDZ-ovac, šef Županijske gospodarske komore u Koprivnici, član Nadzornog odbora Podrave i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije – Krunoslav Vitelj.

Pfizerovo cjepivo protiv Covida Vitelj je, kako doznajemo, primio prije više od mjesec dana, i to tijekom cijepljenja korisnika i zaposlenika Doma za starije u Koprivnici.

On nam je u utorak potvrdio da se cijepio, ali ne vidi u tome nikakav problem.

“Da, cijepio sam se, i to kao predsjednik upravnog vijeća doma. Svaki tjedan sam u toj ustanovi, naravno da sam bio na popisu za cijepljenje.

Osim toga, imam kronične bolesti s kojima se dugo mučim i u rizičnoj sam skupini”, rekao je Krunoslav Vitelj.

Njegove riječi, međutim, opovrgava ravnateljica Doma za starije osobe u Koprivnici Željka Koluder-Vlahinja.

“Članovi upravnog vijeća naše ustanove nisu bili na popisu za cijepljenje. Ako se gospodin Vitelj cijepio, onda je to učinio u vlastitom aranžmanu”, otkrila nam je ravnateljica.

O tome je li Vitelj bio na prioritetnom popisu za cijepljenje te je li uobičajeno da su na tom popisu i članovi upravnih vijeća domova za starije pokušali smo doznati od glavne županijske epidemiologinje i čelnice Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženke Vadle.

Uputila nas je na Dom za starije ne želeći reći baš ništa o konkretnom slučaju. Inače, Vadla je jučer rekla kako ne vidi nikakav problem u tome da se cijepio župan Koren osudivši medijsku hajku koja se zbog takvih slučajeva stvorila proteklih dana.


Tagovi: CIJEPLJENJE DOM ZA STARIJE KOMORA KRUNOSLAV VITELJ

NEDAVNO OBJAVLJENO