Prehrambeni div dvaput povećao plaće svim radnicima

Objavljeno, 08. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: VINDIJA / Pogon varaždinske tvrtke Koka
AUTOR
Robert Mihaljević

Varaždinska grupa Vindija potkraj prošle godine imala je ukupno 4285 zaposlenih, što je 60-ak manje nego zadnjeg dana pretprošle godine.

Od toga, u matičnoj tvrtki Vindija d.d. radi oko 1140 osoba, što je otprilike 30-ak manje nego godinu ranije.

Prosječna plaća u grupi Vindija lani je iznosila oko 5130 kuna, a u Vindiji d.d. oko 6700 kuna neto mjesečno. Ovih su dana sindikati i uprava u Vindiji potpisali kolektivni ugovor koji radnicima jamči određena prava, poput božićnice, regresa, uskrsnice, dara za dijete, jubilarne nagrade.

Glavna sindikalna povjerenica Silvija Bartolić i predsjednik uprave Vindije Nenad Klepač nakon potpisanog kolektivnog ugovora / Foto: PPDIV

Nakon Koke, kolektivni ugovor sklopljen je i za matično poduzeće Vindija. Napredak je to u socijalnom dijalogu koji bi u budućnosti trebao rezultirati daljnjim unapređenjem prava kroz kolektivno pregovaranje, napominju u sindikatu PPDIV-u.

Povišica i u svibnju

Kolektivni ugovor sklopljen je na godinu dana. Ispred Sindikata PPDIV-a potpisala ga je glavna sindikalna povjerenica u PPDIV-u Vindije Silvija Bartolić, dok je ispred poslodavca potpis na kolektivan ugovor stavio predsjednik Uprave Nenad Klepač.

Prosječna neto plaća u Koki u kojoj je bilo zaposleno oko 1590 radnika predlani je iznosila oko 4600 kuna, a neto prosjek u Vindiji u kojoj je radilo oko 1170 ljudi je oko 6100 kuna.

To znači da je Koka lani podigla plaće radnicima u prosjeku za oko 530 kuna, a Vindija za otprilike 600 kuna neto mjesečno.

Prema godišnjem izvještaju kompanije, plaće su u cijeloj grupi Vindija povećane i od svibnja ove godine, no poslovodstvo ne otkriva za koliki iznos. Lani u rujnu prosječno povećanje bruto plaće za Vindiju i Koku iznosilo je oko 8,5 posto.


Tagovi: 2021 2022 KOKA PLAćE RADNICI VINDIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO