IZNUĐIVAO NOVAC OD NJEGA

Predstavio se kao djevojka pa mladića nagovorio da mu pošalje svoju golu sliku

Objavljeno, 01. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog muškarca (27) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude prema 22-godišnjem mladiću.

“Postoji osnovana sumnja da je u srpnju ove godine u mjestu u okolici  Varaždina, stupio putem interneta pod lažnim ženskim imenom u kontakt s 22-godišnjakom i stekavši njegovo povjerenje ishodio da mu pošalje svoju obnaženu fotografiju. Zatim mu je zaprijetio da će tu fotografiju javno objaviti ako mu ne isplati novac”, priopćili su varaždinski tužitelji.

Zbog straha da fotografija ne bude objavljena prestrašeni mladić u dva mu je navrata isplatio po tisuću kuna. Potom je zatražio od 22-godišnjaka da mu isplati još dvije tisuće kuna, pa kad je pristupio na dogovoreno mjesto radi predaje novca, zatekli su ga i uhitili policijski službenici.

“Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, zaključuje se u priopćenju.


Tagovi: GOLA FOTOGRAFIJA IZNUDA NOVAC

NEDAVNO OBJAVLJENO