IVICA KATAVIĆ O KORONAVIRUSU

Predsjednik trgovaca o mogućim nestašicama i rastu cijena u dućanima

Objavljeno, 13. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: KTC / Ivica Katavić, predsjednik nadzornog odbora KTC-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog koronavirusa neće doći do nestašice proizvoda u dućanima, poručio je u petak predsjednik strukovne grupe trgovine u HGK-u i šef NO-a križevačkog KTC-a Ivica Katavić.

Katavić je gostovao u RTL-ovim vijestima i poručio da zbog krize KTC sigurno neće dizati cijene robe široke potrošnje u svojim supermarketima.

“Vjerujem da i kolege iz drugih trgovačkih lanaca neće dizati cijene. Godinama smo gradili ugled među potrošačima i nikome ne treba da se sada s time igra”, naglasio je Katavić.

Na pitanje treba li strahovati od nestašica, Katavić odgovara da do toga ne bi trebalo doći.

“S obzirom da je Italija snažno pogođena širenjem epidemije, načelno bi se moglo očekivati da bi najprije moglo nestati tjestenine i durum krupice s tog tržišta. No, mislim da se ni to neće dogoditi”, uvjeren je on.

Kaže kako bi sada više nego ikad do izražaja mogla doći krilatica Kupujmo hrvatsko jer bi se dobavljači, ali i potrošači mogli okrenuti domaćim proizvodima.

“Drago mi je i da je predsjednik uprave Podravke Marin Pucar danas izjavio kako ta tvrtka bez problema može jamčiti šestomjesečnu opskrbu prehrambenim i farmaceutskim proizvodima”, zaključio je Ivica Katavić


Tagovi: HGK IVICA KATAVIć KORONAVIRUS KTC TRGOVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO