VEĆ IMA STAN OD 100 KVADRATA

Predsjednik HNS-a kupio novi stan za 2,4 milijuna kuna. Otkud mu novac?

Objavljeno, 17. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Wikipedia / HNS
AUTOR
Redakcijski tekst

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak kupio je novi stan u Zagrebu površine oko 170 četvornih metara, a platio ga je čak 2,4 milijuna kuna.

Kako otkriva Index, Vrdoljak je i dalje vlasnik stana u Osijeku od gotovo 100 kbadrata koji je procijenjen na 1,1 milijun kuna. Čelnik HNS-a prije dvije je godine otišao iz Sabora i ne prima plaću u stranci.

index je zato pokušao istražiti otkud Vrdoljaku novac za taj stan vrijedan 320.000 eura. On im je odgovorio kako ga je kupio kreditom od 140.000 eura, prodajom udjela u tvrtki te pozajmicom od prijatelja.

Tvrtka u kojoj je Vrdoljak prodao udjel može biti samo Ato Inženjering. No suvlasnik te tvrtke nije bio on, već njegova bivša supruga Tatjana. Ivan Vrdoljak predao je udjele svojoj bivšoj supruzi tijekom razvoda prije više godina.

Informacija da Vrdoljak nema nikakve veze s Ato Inženjeringom bila je izuzetno bitna 2016. godine. Tada je HDZ tvrdio da je u posjedu dokumenata iz kojih je vidljivo da je on bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna poslova s HEP-om, Iz tvrtke su sve demantirali, posebno u dijelu Vrdoljaka kao vlasnika, suvlasnika ili čovjeka koji ima utjecaj na tvrtku, navodi Index.

“Točno je da smo moja obitelj i ja nakon osam godina podstanarstva u glavnom gradu, nedavno kupili stan u Zagrebu. Obiteljski smo jako sretni, osobito djeca jer su napokon dobili svoje sobe”, odgovorio je Vrdoljak Indexu.


Tagovi: HNS IVAN VRDOLJAK STAN

NEDAVNO OBJAVLJENO