RASPISAN JAVNI NATJEČAJ

Predsjednici Općinskog suda istječe mandat. Hoće li dobiti još jedan?

Objavljeno, 07. rujna 2021. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Palača pravde u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Državno sudbeno vijeće (DSV) raspisalo je natječaj za imenovanje predsjednika tri suda u Hrvatskoj: Visokog upravnog, Županijskog u Rijeci i Općinskog suda u Koprivnici.

Natječaj je raspisan 3. rujna, a rok za prijavu je 30 dana. Kandidat za predsjednika suda može biti sudac iste vrste i istog stupnja suda u kojem se imenuje predsjednik suda ili sudac višeg suda. Kandidat za predsjednika ne može biti sudac koji je već dva puta obnašao tu dužnost u sudu istog stupnja i vrste.

Predsjednici Općinskog suda u Koprivnici Mariji Grgešić iz Đurđevca mandat istječe iduće godine, a ovog časa nije poznato tko bi se sve mogao javiti na natječaj. Ona je imenovana u doba dok je u Državnom sudbenom vijeću sjedio saborski zastupnik iz Đurđevca Željko Lacković.

Inače, DSV ima 11 članova, uglavnom sudaca, a dvoje je predstavnika vlasti i opozicije u Saboru. U sadašnjem mandatu DSV-a to su Arsen Bauk iz SDP-a i Dražen Bošnjaković iz HDZ-a.

Osim toga, DSV je 3. rujna objavio i natječaj kojim traži osam sudaca: po troje za Visoki upravni sud RH i Općinski sud u Bjelovaru te po jedan za općinske sudove u Sisku i Slavonskom Brodu.


Tagovi: DSV MANDAT MARIJA GRGEšIć NATJEčAJ OPćINSKI SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO