OSTAJE POMOĆNIK RAVNATELJA

Poznatog nogometnog suca od smjene u bolnici spasila malodobna djeca

Objavljeno, 12. veljače 2020. Vijesti
# Foto: DARUVARSKE TOPLICE
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši nogometni sudac Bruno Marić nezakonito je smijenjen s dužnosti pomoćnika ravnatelja specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarskih toplica.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, Marića moraju vratiti na staro radno mjesto te mu isplatiti razliku u plaći za koju je bio zakinut nakon smjene.

Daruvarske toplice Mariću su lani otkazale ugovor o radu za radno mjesto pomoćnika ravnatelja te mu dale novi za mjesto višeg stručnog savjetnika za sport i rekreaciju. Marić je upozorio kako nije pristao na novi ugovor jer mu je, među ostalim, plaća bila manja za 4500 kuna.

Bruno Marić nogometni sudac
Bivši nogometni sudac Bruno Marić / Foto: Youtube screenshot

Podnio je prigovor i zatražio zaštitu od sindikata i radničkog vijeća Toplica koji su odbili dati suglasnost za Marićev premještaj i novi ugovor o radu. Sud je zaključio da ga Daruvarske toplice moraju vratiti na dužnost pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite.

Ključna ‘kvaka’ radnog spora leži u pravilniku o radu Daruvarskih toplica kojim je propisano da se radniku s troje i više djece do 15 godina ugovor ne može otkazivati bez suglasnosti sindikata.

Marić je otac troje malodobne djece, od kojih je najmlađe u vrijeme raskida ugovora lani u kolovozu imalo osam godina. Kako Toplice, dakle, nisu imale suglasnost sindikata za Marićevu smjenu, sud je zdravstvenoj ustanovi naložio da ga vrati na staro radno mjesto.


Tagovi: BOLNICA BRUNO MARIć DARUVARSKE TOPLICE OTKAZ SMJENA

NEDAVNO OBJAVLJENO