OTVORENE PONUDE

Poznato je tko će graditi novi vrtić u Koprivnici i koliko će točno stajati

Objavljeno, 26. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Nacrt novog dječjeg vrtića u Starigradu
AUTOR
Redakcijski tekst

Otvorene su ponude za izgradnju dječjeg vrtića u koprivničkome prigradskom naselju Starigradu koji se najvećim dijelom financira europskim novcem.

Prema zapisniku o otvaranju u srijedu, najpovoljnija je zajednička ponuda đurđevačke Bistre i međimurskog Tehnixa vrijedna 6,6 milijuna kuna s pdv-om, pa je izgledno da će oni dobiti posao.

Druga je bila ponuda krapinske tvrtke Jedinstvo u iznosu od 6,75 milijuna, a treća zagrebačkog Komforta od 7,6 milijuna kuna.

Prema natječajnoj dokumentaciji, planirani početak radova je kraj veljače ili početak ožujka, a završetak najkasnije u kolovozu. Predviđeni rok za izvođenja svih radova je 150 kalendarskih dana.

Vrtić će, dakle, biti dovršen za samo pet mjeseci jer će se graditi tzv. montažnim modularnim jedinicama, odnosno kontejnerskim blokovima. Grad će uskoro krenuti i s nabavom opreme za dječji vrtić koja će stajati 780.000 kuna.

Dječji vrtić je predviđen za smještaj 66 djece u prigradskom naselju Starigradu koje ima oko 2400 stanovnika, a kojem gravitiraju naselja Bakovčica, Draganovec, Jagnjedovec i Štaglinec s ukupno 1600 žitelja.

Đurđevačka Bistra specijalizirana je za niskogradnju i u vlasništvu je križevačkog građevinskog diva Radnika. Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u vlasništvu poduzetnika Đure Horvata poznata je po tehničkim rješenjima za manipuliranje otpadom.


Tagovi: BISTRA DJELJI VRTIć PONUDE STRIGRAD TEHNIX

NEDAVNO OBJAVLJENO