FILMSKA POTJERA U KRIŽEVCIMA

Poznati ugostitelj s partnerom u automobilu naganjao dužnika po gradu

Objavljeno, 15. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Križevčani Igor (37) i njegov kompanjon Boris (42) pravomoćno su osuđeni jer su prijetnjama i prisilom pokušali od sugrađanina Ivana izvući više od 50.000 kuna.

Igoru je kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci zamijenjena radom za opće dobro, dok je Boris dobio osam mjeseci uvjetno. Obojica su se odrekla prava na žalbu.

Povod za prijetnje bila je Ivanova provala u Igorov poznati ugostiteljski objekt u Križevcima tijekom ljeta 2018. te krađa 6400 kuna. Ivan je nepravomoćno osuđen za to kazneno djelo te mu je naloženo da novac vrati Igoru nakon pravomoćnosti presude.

No, on to nije odmah učinio, već je čekao da presuda postane pravomoćna. Pokušaji iznude od prosinca 2018. do siječnja 2019. godine izgledali su poput scena iz kriminalističkih filmova.

DI SU PARE?!

Prvo su Igor i Boris automobilima slijedili Ivana te su mu u jednom času prepriječili kretanje i bijeg zaustavljanjem ispred i iza Ivanova vozila. Boris je potom s metalnom šipkom prišao Ivanu koji je sjedio u vozilu te mu rekao da izađe van, pri čemu je, kako bi ga ustrašio, odbrojavao od pet prema nula.

Potom mu je prišao i Igor te mu rekao da mu mora vratiti 50.000 kuna i dali su mu rok do 10. siječnja iste godine. A onda je, dva dana poslije, uslijedila prava filmska potjera.

Prema optužnici, prišao je i rekao da mu je doživotno dužan i da će mu iskopati oči i izrezati grkljan

Igor se tog dana u Križevcima u Ulici bana Jelačića upravljajući passatom mimoišao s Ivanom. Kad ga je ugledao, Igor se okrenuo vozilom na cesti i dao se u potjeru. Usput je nazvao prijatelja Borisa koji mu se pridružio.

Ivan je u mjestu Prikraj došao do kraja ceste, izjurio iz automobila i u strahu pobjegao u obližnji šumarak. Igor je za njim povikao: “Di su pare!?”. Dvojac ga je krenuo tražiti po šumarku, ali Ivan je iz šume uspio nazvati policajca Josipa koji je tamo brzo došao i spriječio dramu.

BLATNJAV I PUN TRAVE

Policajac je tijekom istrage potvrdio da ga je Ivan tog dana nazvao iz šumarka te mu drhtavim glasom rekao da mu je život ugrožen i da ga Igor i Boris hoće ubiti. Stigao je tamo i naložio dvojcu da se udalji te pozvao pojačanje.

Dočekali su Ivana koji je “tek tada izašao iz šumarka vidno prestrašen, blatnjav po cijeloj odjeći i pun trave, a nije mogao otići jer su mu Igor i Boris ispustili zrak iz guma”.

Osim toga, Igora se tereti i da je početkom prosinca u Cubincu, nakon što je Ivan presudom Općinskog suda proglašen krivim za krađu 6400 kuna iz njegova kafića, na parkirališnom prostoru iza ugostiteljskog objekta „Gas Gas“ prijetio Ivanu.

Prema optužnici, prišao je i rekao da mu je “doživotno dužan i da će mu iskopati oči i izrezati grkljan, pri čemu je šakama udarao po staklu osobnog automobila u kojem je Ivan sjedio”.


Tagovi: KRIžEVCI NAGANJALI DUžNIKA POTJERA UGOSTITELJ

NEDAVNO OBJAVLJENO