FILMSKA POTJERA U KRIŽEVCIMA

Poznati ugostitelj prijetio mladiću zbog provale u lokal, ovaj pobjegao u šumu

Objavljeno, 09. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Križevčani Igor (35) i njegov kompanjon Boris (40) optuženi su da su prijetnjama i prisilom pokušali od sugrađanina Ivana izvući više od 50.000 kuna.

Povod za prijetnje bila je Ivanova provala u Igorov poznati ugostiteljski objekt u Križevcima tijekom ljeta 2018. te krađa 6400 kuna. Ivan je nepravomoćno osuđen za to kazneno djelo te mu je naloženo da novac vrati Igoru nakon pravomoćnosti presude. No, on to nije odmah učinio, već je čekao da presuda postane pravomoćna.

Prema optužnici koju je protiv njih podignulo Općinsko državno odvjetništvo, pokušaji iznude od prosinca lani do siječnja ove godine izgledali su poput scena iz kriminalističkih filmova.

Bijeg u šumarak

Prvo su Igor i Boris automobilima slijedili Ivana te su mu u jednom času prepriječili kretanje i bijeg zaustavljanjem ispred i iza Ivanova vozila. Boris je potom s metalnom šipkom u rukama prišao Ivanu koji je sjedio u svom vozilu te mu rekao da izađe van, pri čemu je, kako bi ga ustrašio, odbrojavao od pet prema nula.

Potom mu je prišao i Igor te mu rekao da mu mora vratiti 50.000 kuna i dali mu rok do 10. siječnja. A onda je, dva dana poslije, uslijedila prava filmska potjera.

Igor se tog dana u Križevcima u Ulici bana Jelačića upravljajući passatom mimoišao s Ivanom. Kad ga je ugledao, okrenuo se vozilom i dao se u potjeru. Usput je nazvao prijatelja Borisa koji mu se pridružio u potjeri.

Ivan je u mjestu Prikraj došao do kraja ceste, izjurio iz automobila i u strahu pobjegao u obližnji šumarak. Igor je za njim povikao: “Di su pare”. Dvojac ga je krenuo tražiti po šumarku, ali Ivan je iz šume uspio nazvati policajca Josipa koji je tamo brzo došao i spriječio dramu.

Policajac je tijekom istrage potvrdio da ga je Ivan tog dana nazvao iz šumarka te mu drhtavim glasom rekao da mu je život ugrožen i da ga Igor i Boris hoće ubiti. Stigao je tamo i naložio dvojcu da se udalji te pozvao pojačanje.

Dočekali su Ivana koji je “tek tada izašao iz šumarka vidno prestrašen, blatnjav po cijeloj odjeći i pun trave, a nije mogao otići jer su mu Igor i Boris ispustili zrak iz guma”.

Dvojac sve negirao

Osim toga, Igora se tereti i da je početkom prosinca u Cubincu, nakon što je Ivan presudom Općinskog suda proglašen krivim za krađu 6400 kuna iz njegova kafića, na parkirališnom prostoru iza ugostiteljskog objekta „Gas Gas“ prijetio Ivanu.

Prema optužnici, prišao je i rekao da mu je “doživotno dužan i da će mu iskopati oči i izrezati grkljan, pri čemu je šakama udarao po staklu osobnog automobila u kojem je Ivan sjedio”.   

Igor i Boris tijekom ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu sve su opovrgnuli. Igor je naveo kako je samo pitao Ivana kad će mu vratiti novac jer zna da mu je i ranije u dva navrata ukrao utržak iz kafića. Nikakvih prijetnji nije bilo, složio se dvojac.

Ivan je pak rekao kako bi tih 6400 kuna vratio, ali čekao je da presuda protiv njega postane pravomoćna. Potvrdio je sve navode o prijetnjama iz optužnice.


Tagovi: LOPOV OPTUZNICA PRIJETNJE VLASNIK KAFIćA

NEDAVNO OBJAVLJENO