Poznati ugostitelj platio 10.000 kuna da premlate gosta s kojim ima problema

Objavljeno, 13. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati ugostitelj Đuro proglašen je krivim i pravomoćno osuđen jer je angažirao četiri osobe da pretuku poznanika Marka s kojim je imao neriješenih problema.

Prema pravomoćnoj presudi, sve se dogodilo na orahovičkom području još tijekom 2008. godine. Đuro je za taj ‘posao’ bio angažirao Miroslava, Aleksandra, Denisa i Marija. Svi su proglašeni krivima i osuđeni na uvjetne kazne. Đuro im je za taj posao platio 10.000 kuna.

U presudi se navodi kako su u Markovu kuću upali Aleksandar i Denis s crnim potkapama na glavi. Potom su ga “metalnom i aluminijskom palicom više puta udarili po glavi i tijelu te je zadobio ozljede u vidu prijeloma lijeve lakatne kosti, četvrtog prsta desne ruke i pete kosti lijevog stopala, otvoreni prijelom nosnih kostiju, rane razderotine, brojna natučenja na tijelu”.

Nakon toga su se odvezli u Đurđenovac gdje ih je “sačekao Đuro i predao dogovoren iznos od 10.000 kuna te još 1000 kuna na ime nagrade, koji iznos su Aleksandar, Denis i Mario međusobno podijelili”.

Slučaj je ovih dana opet aktualan jer je pretučeni Marko u međuvremenu podnio i tužbu za naknadu štete. Prošli je tjedan sud nepravomoćno presudio da mu Đuro i njegova četvorka moraju isplatiti odštetu od 47.000 kuna i platiti troškove postupka u iznosu od 10.500 kuna. Plus kamate.

Đuro je tijekom ročišta za naknadu štete priznao kako je s Markom u to vrijeme bio u zavadi.

“Marko je u lokalu pokušao ubiti moga sina, a o čemu je i vođen kazneni postupak i Marko je za to proglašen krivim i odležao je 10 mjeseci. Marko je u kritično vrijeme pet-šest puta dolazio u moje lokale i pravio mi štetu, a ja sam svaki put zvao policiju”, svjedočio je Đuro.

No, kaže kako nije naručio nikakvo premlaćivanje, niti s tim događajem ima ikakve veze. Neki akteri ga terete, tvrdi Đuro, jer im nije htio dati novac koji su od njega tražili. Ipak, ključna je bila pravomoćna kaznena presuda Županijskog suda u Bjelovaru kojom su svi proglašeni krivima za premlaćivanje.


Tagovi: ODšTETA ORAHOVICA PALICE PREMLATILI PRESUDA PRETUKLI

NEDAVNO OBJAVLJENO