ZBOG SJAJNIH POSLOVNIH REZULTATA

Poznati trgovački lanac radnicima isplatio čak 32.000 kuna bonusa

Objavljeno, 21. listopada 2020. Financijer
# Foto: JYSK / Tvrtka radnike pošteno nagradila
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati trgovački lanac isplatio je svojim radnicama značajne bonuse za odličan poslovni rezultat od rujna lani do rujna ove godine.

Dobili su bonuse veće za deset posto u odnosu na godinu ranije. Riječ je je tvrtki Jysk u vlasništvu danskog diva.

Njihovi radnici u Hrvatskoj mogu ostvariti bonus sukladno visini prometa i bonus nije limitiran. A bio je visok jer je protekla financijska godina u Hrvatskoj bila sjajna, navode u Jysku.

Najviši bonusi isplaćeni su zaposlenicima u Jyskovim trgovinama u Westgateu kod Zagreba, Varaždinu i Čakovcu.

Bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom omjeru. S obzirom na to da se nagrađuje ostvaren rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od djelatnika bonus preko 32.000 kuna, navode u trgovačkom lancu koji prodaje namještaj i kućne potrepštine.

IMAJU 450 RADNIKA

Posebno je zanimljiva činjenica kako je financijska godina od rujna do rujna /tako je računaju/ specifična i po tome što su sve Jyskove trgovine u proljeće bile potpuno zatvorene 40 dana zbog epidemije.

Unatoč nezahvalnoj situaciji, uspjeli smo u Hrvatskoj ostvariti vrhunski rezultat, zaključuju u Jysku.

Jysk, inače, u Hrvatskoj ima 43 trgovine i oko 450 radnika. Prethodne financijske godine /rujan 2018 – rujan 2019/ ostvarili su 545 milijuna kuna prihoda, što je bio rast od devet posto.

Neto dobit istodobno je iznosila blizu 54 milijuna kuna i bila je viša za oko 4 posto u odnosu na prijašnju. Prosječna mjesečna neto plaća u Jysku lani je bila oko 5800 kuna.


Tagovi: BONUS JYSK RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO