MINISTARSTVO UPRAVO PRIOPĆILO

Poznati proizvođač već drugi put ove godine povlači dječju hranu iz dućana

Objavljeno, 06. kolovoza 2021. Zdravlje
# Foto: MILUPA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak potrošače o opozivu popularnih dječjih kašica zbog pogrešnog punjenja.

Riječ je o proizvodu Milupa prerađena hrana na bazi 7 vrsti žitarica, ekoproizvod, 180 grama, EAN 4056631001837, s rokom trajanja 12. 11. 2022. godine.

Milupa se povlači zbog pogrešnog punjenja – umjesto žitne kašice, proizvod sadrži mliječnu kašicu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom EU o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvođač je njemačka tvrtka Nutricia Milupa iz Frankfurta, a na tržište ih stavlja Müller trgovina Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

U Ministarstvu tumače kako je rizik ozbiljan, a radna je već obavljena, odnosno proizvod je povučen od potrošača. Zemlja podrijetila je Njemačka, a sporni proizvod je distribuiran u Hrvatsku.

Potkraj siječnja ove godine pak hitno je povučena i dječja hrana Milupa Kinder-Porridge 400g, Milupa Müsli Früchte 400g i Milupa Bircher Müsli 400g. Povlači se jer nije isključeno da sadrži strano tijelo – dijelove peteljki jabuke. 

Proizvođač je Milupa Nutricia iz Njemačke, a na tržište je stavlja Müller trgovina, izvijestili su tada iz Ministarstva.


Tagovi: DJECJE KASICE KASICE MILUPA MULLER POVLACENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO