Poznati poduzetnik jurio audijem a5 pa policajce podmitio s 1000 kuna

Objavljeno, 05. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati poduzetnik (49), vlasnik stomatološke poliklinike, proglašen je krivim i osuđen jer je dvojici prometnih policajaca koji su ga zaustavili dao mito od 1000 kuna da ga ne kazne.

Protiv dvojice policajaca koji su primili mito također je pokrenuta istraga, ali nije poznato u kojoj je fazi taj kazneni postupak, odnosno je li okončan optužnicom ili presudom.

Prema pravomoćnoj presudi, poduzetnik je u srpnju oko 13.20 sati u Zagrebu, u blizini podvožnjaka Radničke ceste, zaustavljen od zasad neutvrđenih policijskih službenika koji su u automobilu obavljali službu nadzora sigurnosti cestovnog prometa.

“Pouduzetnik M. se kao vozač osobnog automobila Audi A5, tip 2.0 TDI, zagrebačke registarske oznake, kretao kolnikom Radničke ceste iz smjera juga u smjeru sjevera brzinom većom od 50 km/h od dopuštene.

Time je počinio prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. On je predao policijskim službenicima iznos od 1000 kuna kako mu ne bi naplatili novčanu kaznu za počinjeni prekršaj.

Policajci su to i prihvatili te od okrivljenog M. preuzeli iznos od 1000 kuna čime su se nepripadno materijalno okoristili. Dakle, službenoj osobi dao je mito da unutar granica ovlasti ne obavi službenu radnju koju bi morala obaviti”, navodi se u pravomoćnoj presudi.

Poduzetnik je time počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti – davanje mita. Osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora te mora platiti 1000 kuna troškova kaznenog postupka. Presuda je pravomoćna jer se okrivljenik odrekao prava na žalbu.


Tagovi: AUDI MITO PODUZETNIK POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO