JEDINI SE JAVIO NA NATJEČAJ

Poznati poduzetnik gradit će studentski dom pokraj sveučilišta u Koprivnici

Objavljeno, 05. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: SVEUČILIŠTE SJEVER
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznato je tko će graditi studentski dom s najmanje stotinu ležajeva pokraj Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Riječ je o poduzeću Laner u vlasništvu poznatoga koprivničkog poduzetnika Nevija Prloga.

Odluku o tome trebalo bi idući tjedan donijeti Gradsko vijeće Koprivnice. Laner se jedini javio na natječaj za osnivanje prava građenja na postojećoj zgradi i zemljištu pokraj Sveučilišta, koja su u vlasništvu Grada. Ponudio je 50.000 kuna naknade godišnje, a pravo građenja osniva se na 33 godine.

Grad Koprivnica vlasnik je zgrade površine 1111 četvornih metara, koja je uz pripadajuće zemljište predmet prava građenja. U gradskoj upravi navode da se “pravo građenja osniva radi izgradnje i korištenja studentskog doma od minimalno stotinu ležajeva uz obvezno osiguranje četiri ležaja s infrastrukturom za studente s invaliditetom”.

Rok za izgradnju, odnosno temeljitu rekonstrukciju postojeće zgrade s pripadajućim sadržajima i ishođenje uporabne dozvole je dvije godine od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja. Studentski dom trebao bi imati i ugostiteljski objekt u prizemlju.

Poduzeće Laner, inače, bavi se upravljanjem i iznajmljivanjem nekretnina. Lani je od najma ostvaren prihod od oko 2,2 milijuna kuna te simbolična neto dobit.

Prema podacima o poslovanju, Prlogovo poduzeće ima imovinu vrijednu oko sedam milijuna kuna, a na računu poslovne banke Laner je potkraj prošle godine imao 1,5 milijuna kuna.

Inače, Prlog se prije deset godina bio našao pod kaznenim progonom u jednom od krakova Podravkine afere Spice, ali pravomoćno je oslobođen svih optužaba.


Tagovi: NEVIO PRLOG STUDENTSKI DOM

NEDAVNO OBJAVLJENO