Poznati modeli motocikla imaju ozbiljne greške, vlasnici pozvani na oprez

Objavljeno, 05. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: YOUTUBE screenshot / Motocikli Harley-Davidson / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati proizvođač motocikla obavijestio je distributere u Hrvatskoj o greškama kod više modela te ih pozvao da o tome izvijeste kupce.

Riječ je o motociklima marke Harley-Davidson i modelima Softail, Touring, CVO Touring, Trike i CVO Trike.

Sporni motocikli marke Softail proizvedeni su između 24. siječnja 2017. i 7. kolovoza 2023. godine u tvornici u gradu Milwaukee u SAD-u. Navodi se kako “stražnji regulator amortizacije može doći u kontakt sa stražnjom gumom, a vlasnici motocikla trebaju se obratiti trgovcu kod kojih su ih kupili”.

Kod motocikala Touring i Trike proizvedenih između 6. siječnja 2018. i 23. lipnja 2022. godine “svjetlo kočnice može ostati upaljeno cijelo vrijeme, što povećava rizik od stražnjeg sudara”. Proizvođač je tvornica Harley-Davidson Germany GmbH u Frankfurtu.

U Hrvatskoj je ovlašteni distributer tih motocikala tvrtka Kongova garaža iz Zagreba koja je o tim greškama već izvijestila svoje kupce. No, moguće je da na tržištu ima spornih modela koji su kupljeni rabljeni u inozemstvu.

Ako vlasnici nisu dobili obavijest o greškama, svakako bi se trebali obratiti ovlaštenom distributeru na tržištu radi daljih koraka.


Tagovi: GREšKE HARLEY DAVIDSON MOTOCIKLI

NEDAVNO OBJAVLJENO