PIJANI MLADIĆ ZABIO SE U NJEGA

Poznati menadžer teško stradao u prometnoj. Dobit će milijunsku odštetu

Objavljeno, 08. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom i samo je ilustracija
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan je bio poznati menadžer, direktor financija u podravskoj tvrtki i pred njim je bila karijera, život kakav se mogao poželjeti. Sve dok pijani idiot kobnog jutra oko 7.30 sati nije sjeo u svoj vw golf.

Ivan je jedva preživio strašnu prometnu nesreću u ožujku 2009. na cesti između Virja i Šemovca kod Đurđevca. U njegov automobil u kojem je bila i supruga zabio se mortus pijani Tomislav (27) koji je napuhao 2,02 promila. U njegovu golfu bilo je troje putnika, svi su bili lakše ozlijeđeni.

Teško stradali Ivan, prema liječničkoj dokumentaciji, zadobio je otvoren prijelom vrata s pomakom ulomaka, prijelom bedra, natkoljenice, višeiverni prijelom rebra, traumatski šok, gnječno-reznu ranu koljena, natučenja i ogrebotina kože obje šake, te natučenje i ogrebotine glave.

Ivan je tada bio 44-godišnjak, danas mu je 56 godina. U invalidskoj je mirovini, nesposoban za samostalan život. Fizičko i psihičko zdravlje, svjedočili su na sudu brojni ugledni vještaci medicinske struke, teško mu je narušeno.

VIŠE OD 2 MILIJUNA KUNA

Nakon više operacija i dugogodišnjeg liječenja priznata mu je 60-postotna invalidnost i nesposobnost za rad. Potrebna mu je svakodnevna pomoć druge osobe. U ponedjeljak je pak izrečena nepravomoćna presuda kojom je sud priznao sve njegove argumente i dosudio mu veliku odštetu.

Odšteta, kad joj se pribroje kamate i svi troškovi, iznosi više od dva milijuna kuna. Za naknadu imovinske i neimovinske štete dosuđeno mu je 789.000 kuna, za mjesečnu rentu za tuđu pomoć u kući oko 2100 kuna od 2011. nadalje, za izgubljenu zaradu oko 4500 kuna od 2013. nadalje, za sudske troškove 236.500 kuna.

Štetu mora podmirit HOK osiguranje koje je najavilo žalbu na nepravomoćnu presudu. Osiguravatelj navodi kako mu je još u travnju 2012. godine isplatio oko 90.000 kuna odštete i smatra kako je to pravična naknada. Otad traje pravosudni postupak u kojem Ivan pokušava dokazati da je to sramotan iznos za sve što je prošao i prolazi.


Tagovi: MENADžER ODšTETA PRESUDA PROMETNA VIRJE

NEDAVNO OBJAVLJENO