Poznati menadžer napušta upravu Podravke? Iza svega stoji Vujnovac?

Objavljeno, 02. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Uprava Podravke - Ljiljana Šapina, Davor Doko, Milan Tadić i Ivan Ostojić
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka bi uskoro mogla ostati bez člana uprave, tvrdi naš dobro upućen izvor blizak mirovinskim fondovima.

Prema tim informacijama, iz uprave Podravke navodno ovih dana odlazi Ivan Ostojić koji je u to tijelo ušao 1. srpnja lani, dakle prije godinu dana. Dotad je bio član Nadzornog odbora Podravke, a eksponent je AZ mirovinskog fonda kojeg predstavlja i u Nadzornom odboru Luke Ploče.

Zašto Ostojić odjednom, nakon samo godinu dana, odlazi iz uprave Podravke? Kuloari u kompaniji ističu kako se on sam poziva na osobne razloge, ali teško je u to povjerovati jer je u upravu ušao nedavno.

Ostojić je, inače, bio član uprave Wustenrot stambene štedionice, zbog čega nije mogao preuzeti dužnost u upravi Podravke poput svih drugih članova kojima je petogodišnji mandat počeo teći 24. veljače lani. On je morao odraditi otkazni rok.

Prijateljske veze

Je li pak njegov mogući naprasni odlazak iz Koprivnice vezan uz novu funkciju koju možda preuzima u nekoj drugoj kompaniji? Ovog je trena to teško reći, ali poznato je da je Ostojić u dobrim vezama s ljudima iz poslovnog kruga hrvatskog plinskog kralja Pavla Vujnovca.

Upravo je Pavao Vujnovac na čelu Nadzornog odbora Luke Ploče jer je njegova tvrtka najveći dioničar Luke, a Ostojić je član NO-a. Mediji su pak već pisali o prijateljskim vezama Ostojića i Davora Franića, inače predstojnika ureda ravnatelja SOA-e.

član uprave Podravke Ivan Ostojić i predsjednik nadzornog odbora Podravke Želimir Vukina
Ivan Ostojić i bivši šef Nadzornog odbora Podravke Želimir Vukina / Foto: Danica.hr

A Franića se često spominje u poduzetničkim pothvatima zajedno s Vujnovčevom ekipom u kojoj su još i Josip Jurčević, Damir Spudić te Romeo Krešić.

S druge strane, Pavao Vujnovac i njegov glavni financijaš Spudić ovih su se dana povukli iz operativnog upravljana u Enna grupi, a Vujnovac je otišao i s čelne pozicije u Prvom plinarskom društvu. Je li Ostojić njihova nova kadrovska akvizicija, vrijeme će pokazati.


Tagovi: IVAN OSTOJIć ODLAZAK PODRAVKA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO