PRESUĐENO ZA NAKNADU ŠTETE

Poznati menadžer BMW-om kod Koprivnice naletio na krdo divljih svinja

Objavljeno, 24. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati menadžer naletio je na krdo divljih svinja oko 19 sati na cesti između Đelekovca i Koprivnice te pošteno slupao svoj poslovni bmw 5.

Davor Gečić (49), direktor poznate preloške kompanije LPT u američkom vlasništvu, na sudu je ispričao kako je vozilom udario u divlju svinju koja je te noći pretrčavala cestu.

Cesta je, kaže, bila vlažna, noć, oko 19 sati. Vozio je brzinom od 80 kilometara na sat kad je na izlasku iz zavoja spazio krdo divljih svinja kako prelazi s lijeve na desnu stranu ceste. Bilo ih je desetak.

Kriva Lovačka udruga fazan

“Kočio sam i malo skrenuo prema sredini ceste, uspio sam smanjiti brzinu te udariti zadnju svinju koja je prelazila cestu. Svinja je otklizila dva-tri metra, ostala u ležećem položaju i nakon nekoliko sekundi pobjegla u šumu”, ispričao je koprivnički menadžer na ročištu na kojem se raspravljalo o tužbi za naknadu štete.

Kaže da već 22 godine putuje tom cestom na posao, da ima puno divljači, a vidio je jelene i srnjake, no to je prvi puta da je zamijetio divlje svinje. Nazvao je policiju koja je obavila očevid, ali divlje svinje nije bilo, kao ni tragova dlake na bmw-u.

Davor Gečić s ministrom Darkom Horvatom / Foto: Međimurska županija

Kako je bmw imao kasko osiguranje, šteta je odmah pokrivena. No, osiguravateljska kuća zatražila je povrat 11.000 kuna od Lovačke udruge Fazan koja upravlja tim lovištem i naknadu 13.000 kuna sudskih troškova. Sud je presudio da im Fazan to mora isplatiti.

Nalet na divlju svinju dogodio se u studenom 2017., a presuda za povrat novca osiguravateljskoj kući donesena je prije par dana.

Nisu pronađeni tragovi dlake

Lovačka udruga upozoravala je kako “policija nije mogla sa sigurnošću utvrditi točno vrijeme i mjesto nastanka štete, nisu pronađeni tragovi dlake na bmw-u, niti je pronađena uginula ili ozlijeđena divljač.

I prometni vještak naglasio je kako je “policija trebala detaljnije pretražiti mjesto nesreće jer bi se na mokrom terenu svakako pronašli tragovi pretrčavanja krda divljih svinja”.

No, koprivnički je sud zaključio kako je iskaz vozača logičan i uvjerljiv te se poklapa s onim što su vještak i policija naveli govoreći o šteti koja je nastala na bmw-u.

Lovačka uruga Fazan iz Drnja vjerojatno će se žaliti na nepravomoćnu presudu koju je ovih dana donijela sutkinja i predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić.


Tagovi: DAVOR GEčIć DIVLJE SVINJE PROMETNA NESREćA

NEDAVNO OBJAVLJENO