Poznati lijek protiv bolova povlači se iz svih ljekarni u RH

Objavljeno, 27. studenoga 2023. Zdravlje
# Foto: ŽUPANIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

S tržišta se do razine svih ljekarni povlači poznati lijek protiv bolova, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatske agencije za lijekove.

“Tvrtka Mibe Pharmaceuticals, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ibuprofen Mibe 400 mg filmom obložene tablete (ibuprofen), u suradnji s Agencijom za lijekove provodi povlačenje serija 211103 i 211104 lijeka iz administrativnih razloga.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Serije lijeka povlače se jer mogu biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako im prije ne istekne rok valjanosti.

Povlačenje navedenih serija lijeka ne odnosi se na kakvoću, sigurnost i djelotvornost lijeka, stoga pacijenti lijek mogu nastaviti primjenjivati do isteka roka valjanosti označenog na pakiranju.

Na tržištu Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetnih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije”, rekli su Agenciji.


Tagovi: IBUPROFEN LIJEK POVLAčI SE

NEDAVNO OBJAVLJENO