Poznati liječnik osuđen zbog uvreda: ‘Ti si glupa medicinska sestra’

Objavljeno, 04. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Željko Klisović
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati liječnik proglašen je krivim i osuđen jer je izvrijeđao medicinsku sestru i drugo osoblje u privatnoj poliklinici u koju je došao zbog ozlijeđene noge.

On je neurokirurg iz KB Dubrave dr. Željko Klisović (63), poznat po raskalašenim rođendanskim zabavama sa striptizetama, a prije više godina je bio i pravomoćno osuđen zbog pipkanja pacijentice. Svojedobno se bavio politikom te je bio povjerenik Hrvatskih laburista za Zagreb.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, on je lani u listopadu u 11.50 sati narušavao i remetio javni red i mir na način da je ušao u polikliniku u Maksimirskoj u cilju da obavi liječnički pregled.

“Kad je došao do prijavnog pulta i obratio se voditeljici zatraživši liječnički pregled i kad mu je ona rekla da joj priloži liječničku dokumentaciju i navede razloge pregleda, burno je reagirao i počeo vikati riječima: ‘Jeb… ti mater, šta ćeš ti mene glupa medicinska sestra, đubre jedno ispitivati za što meni treba pregled’.

Sve je to čuo student koji je stao između njih i obratio mu se riječima: ‘Molim vas gospodine da se udaljite iz klinike, ja ću vas otpratiti’, na što je počeo vikati i na njega riječima: ‘Jeb… ti mater, šta ćeš ti mene otpraćivati”, te ga je primio rukama za vrat i prolio kavu po njegovoj majici”, navodi se u presudi.

‘Sestra bila bezobrazna’

Dr. Klisović je tijekom sudske rasprave osporio sve navode iz optužnog prijedloga te je kratko naveo da je “medicinska sestra na prijemnom pultu bila prema meni jako bezobrazna“. To je bila njegova jedina obrana, a dokaze i svjedoke nije predlagao.

Medicinska sestra koja ga je prva primila svjedočila je pak kako se “čula samo galama od gospodina Klisovića koji je vikao i govorio mojoj kolegici da je ona glupa medicinska sestra, da je on doktor, da što će ona njega ispitivati što njemu treba za pregled”.

Nakon toga je izašao u hodnik i tada mu je prišao student te mu rekao da će ga ispratiti iz poliklinike, nakon čega ga je doktoć polio kavom i na sav glas počeo vrijeđati”.

“Ja sam nakon toga pozvala djelatnike policije i hitnu pomoć”, svjedočila je medicinska sestra iz privatne poliklinike u koju je dr. Klisović došao zbog ozljede noge.

Dr. Željko Klisović osuđen je na novčanu kaznu od 300 njemačkih maraka, što je 1131 kuna. Osim toga, mora platiti i 500 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: DR žELJKO KLISOVIć KB DUBRAVA LIJEčNIK MEDICINSKA SESTRA OSUđEN

NEDAVNO OBJAVLJENO