OSUĐEN ZA PREBRZU VOŽNJU

Poznati liječnik i počasni konzul jurio svojim porscheom pa lagao sutkinji

Objavljeno, 26. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Footgrafija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati liječnik pošteno je potegnuo svojim porscheom na autocesti kod Karlovca, pa mu je prekršajna sutkinja na koncu izrekla poštenu kaznu.

Dr. Gzim Redžepi (45), pulmolog s Jordanovca, počasni konzul RH i veliki prijatelj pokojnoga gradonačelnika Milana Bandića, lani u rujnu oko 20.45 sati upravljao je vozilom porsche autocestom A1 u smjeru Zagreba.

“Kretao se brzinom od 184,2 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h, a što je nakon umanjenja
od 10 posto za granicu pogreške mjerenja iznosilo 165 km/h, odnosno kretao se za 65 km/h više od dopuštene”, stoji u presudi koju je ovih dana donijela prekršajna sutkinja.

Redžepi je kažnjen s 5000 kuna te mu je vozačka dozvola oduzeta na mjesec dana. Na sudu je naveo kako mu je mjesečna plaća u KBC-u Rebro, odnosno Jordanovcu, oko 15.000 kuna.

Na sudu se branio kako je tog dana s obitelji krenuo na izlet u Opatiju na jedan dan, ali je na putu primio poziv da se hitno javi na Jordanovac jer je trebao sudjelovati u transplantaciji pluća s obzirom da je koordinator tima.

Dr. Gzim Redžepi / Foto: Facebook

“To je bio razlog što sam vozio brže od ograničenja”, naglasio je dr. Gzim Redžepi i podsjetio sutkinju kako nije prekršajno kažnjavan te zamolio da mu se vozačka zbog posla svakako ostavi.

No, sutkinja takvoj obrani nije pridavala preveliku pažnju, pa ga je proglasila krivim te mu odredila kaznu od 5000 kuna i zabranu upravljanja od mjesec dana. Uz to, mora platiti i 150 kuna troškova postupka.

“Sud je ocijenio da je potrebno primijeniti zaštitnu mjeru, i to stoga što je za istovrsno djelo prekršaja već bio prekršajno kažnjen prekršajnim nalogom Postaje prometne policije Zadar, pravomoćnim 18. prosinca 2019. godine.

Stoga ne odgovara istini da bi okrivljenik bio prekršajno nekažnjavan kao što se izjasnio prilikom iznošenja obrane”, zaključila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se Redžepi može žaliti.


Tagovi: BRZA VOžNJA DR GZIM REDžEPI LAGAO PORSCHE SUTKINJA

NEDAVNO OBJAVLJENO