DARKO KOLAREK

Poznati koprivnički investitor podnio ostavku u Nadzornom odboru Agromeđimurja

Objavljeno, 23. listopada 2019. Financijer
# Foto: Agromeđimurje / Berba tvrtkina vinograda kod Čakovca
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati koprivnički poduzetnik i investitor Darko Kolarek dao je ostavku na funkciju dopredsjednika Nadzornog odbora Agromeđimurja iz Čakovca, tvrtke u kojoj drži 14,3 posto dionica.

Naveo je kako ostavku na članstvo u NO-u podnosi iz osobnih razloga. Za naš portal objasnio je zbog čega je to učinio.

“Dao sam ostavku jer se Nadzorni odbor smanjuje s pet na tri člana. Zaključili smo kako nema potrebe za toliko članova NO-a u tvrtki koja ostvaruje 30-ak milijuna kuna prometa”, objasnio nam je danas Kolarek.

Inače, Agromeđimurje uspješno je lani završilo proces predstečajne nagodbe te, kako navode u tvrtki, nastavljaju s procesom restrukturiranja i financijskog konsolidiranja. Lani su ostvarili oko 29 milijuna kuna prihoda uz gubitak od milijun kuna.

Agromeđimurje bavi se vinogradarstvom i proizvodnjom vina (Podrumi Štrigova), voćarstvom, stočarstvom i ratarstvom. Srodni biznisi izdvojeni su u posebna poduzeća, a za neka od njih traže se strateški partneri.

Najveći dioničar je zagrebačka Fragaria s udjelom od 26 posto. Potom slijede slavonski ulagač Ilija Nedić (15 posto), Darko Kolarek (14), OTP banka (12), Nikola Vujačić (11,5) i osječka Tena (sedam posto).


Tagovi: AGROMEđIMURJE DARKO KOLAREK

NEDAVNO OBJAVLJENO