PRESUDA JE UKINUTA

Poznati HDZ-ovac usmrtio biciklista pa ga oslobodili. No, dogodio se obrat

Objavljeno, 25. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Bruno Perkec, šef virovitičkog ŽUC-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec naletio je automobilom na biciklista Damira Jurišića (48) i na mjestu ga usmrtio. Napustio je mjesto nesreće, a na sudu je bio oslobođen.

No, Županijski sud ovih je dana ukinuo oslobađajuću presudu i naložio novo suđenje. I to pred drugim vijećem, pa sutkinja Jasna Delić – Janković, koja je oslobodila Perkeca, neće voditi novi postupak, otkriva 24sata.

Zastrašujuća priča bila je objavljena lani u emisiji Provjereno Nove TV. Jurišić je smrtno stradao početkom rujna 2017. godine oko 20.15 sati, a suđenje na Općinskom sudu u Virovitici dovršeno je nakon dvije godine.

Supruga ga tražila

Inače, Bruno Perkec kadar je virovitičkog HDZ-a. U nekoliko je navrata bio vijećnik gradskog Mjesnog odbora Stjepana Radića, a dugogodišnji je čelnik Županijske uprave za ceste.

Nekoliko stotina metara od njegove kuće na njega je s leđa naletio automobil. Podigao ga je na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom ga odbacio u jarak.

Damir Jurišić - biciklista usmrtio je šef ŽUC-a u Virovitici
Damir Jurišić na mjestu je poginuo / Foto: Screenshot Nova TV

Supruga ga je tražila cijelu noć, ali njegovo tijelo pronađeno je tek drugi dan oko 10 sati. Dok je trajao policijski očevid, Perkec je sam ušetao u zgradu policije kako bi prijavio da je večer prije naletio na divljač.

“Upravljao je službenim automobilom pod utjecajem alkohola, samo što to nigdje u presudi ne stoji. Apsolutno ništa nije poduzeo. Niti je zvao hitnu pomoć, niti je zvao policiju.

Pokupio se s mjesta događaja, sjeo u auto i otišao, kao da je trknuo psa”, kaže supruga Adriana Jurišić za Provjereno.

Mislio da je divljač

Taj dan proveo je na domjenku. Predvečer je, priznaje u iskazu, a i svjedoci potvrđuju, otišao u kafić i popio još dva piva prije no što je sjeo za volan. S obzirom na to da je tijelo pronađeno tek sljedeći dan, proteklo je dosta vremena.

Alkohol mu je mjeren tek drugi dan poslijepodne, upozorava obitelj poginuloga. Bruno Perkec u svom je iskazu tvrdio kako je mislio da je pogodio divljač. I on i njegova zaposlenica suvozačica tvrdili su da nisu vidjeli što su udarili. A lupili su u čovjeka od 80 kilograma i bicikl.

”Udariš čovjeka i on ti padne na šajbu, i ti ne vidiš što je tebi palo na šoferšajbu? To ne vjerujem”, bila je ogorčena Jurišićeva supruga.


Tagovi: BICIKLIST BRUNO PERKEC POGINUO SUđENJE VIROVITICA žUC

NEDAVNO OBJAVLJENO