VRHOVNI SUD POTVRDIO

Poznati direktor (50) ide u zatvor jer je ženi (25) darovao nekretnine tvrtke

Objavljeno, 19. listopada 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Kontroverzni podravski poduzetnik i direktor pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog ‘muljanja’ s nekretninama tvrtke.

Vrhovni sud RH ovih je dana prihvatio žalbu tužitelja te mu nepravomoćnu kaznu od godinu dana povisio na dvije godine zatvora. Osuđen je za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Poduzetnik i direktor je Dražen Karlovčan /50/ iz Đurđevca, vlasnik nekadašnjeg Pučkog učilišta u Koprivnici i Autoškole Volan, poznatiji iz velike afere Stop u kojoj je oslobođen jer su tajne mjere proglašene nezakonitima.

Dražen Karlovčan, optuženik u aferi Stop i čelnik Pučkog otvorenog učilišta Đurđevac
Dražen Karlovčan / Foto: Ivan Brkić – Glas Podravine

U ovom slučaju nije bio te sreće. Prema pravomoćnoj presudi, proglašen je krivim da je u siječnju 2010. kao direktor Volana sklopio darovni ugovor s izvanbračnom suprugom /25/ kojoj je darovao nekretnine Volana vrijedne 2,6 milijuna kuna.

Ona je zauzvrat otplatila Volanov kredit i ostale dugove, za što je ukupno izdvojila oko 930.000 kuna. Time je, prema presudi, Karlovčan izvanbračnoj supruzi omogućio nepripadnu korist od 1,67 milijuna kuna.

“Vrhovni sud prihvatio je žalbu i preinačio presudu te mu je izrekao kaznu zatvora od dvije godine, utvrdivši da je godinu dana preblago s obzirom na visinu protupravne imovinske koristi i činjenicu da je 50-godišnjak višestruko osuđivana osoba”, navode u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.


Tagovi: DRAžEN KARLOVčAN ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO