Poznate osobe kupovale lažne Covid potvrde, među njima i Toni Cetinski?!

Objavljeno, 29. rujna 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Tony Cetinski
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je po nalogu Uskoka uhitila 12 osoba za koje se sumnja da su umiješani u veliku aferu s lažiranjem Covid potvrda.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zagrebačkom na području Zagreba i Krapinsko-zagorske županije. Za više osoba osnovano se sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje Covid potvrda.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, kratko su izvijestili iz Uskoka.

Prvoosumnjičena je medicinska sestra Petra (32) iz Doma zdravlja u Zagrebu, koja je već bila uhićena zbog toga. No, pretragom njezina računala navodno su pronađeni dokazi kako je izdano više stotina lažnih potvrda o cijepljenju koje su se plaćale 1000 kuna.

Neke od lažnih Covid potvrda navodno su završile i u rukama poznatih javnih osoba – političara, sportaša, estradnjaka, deklariranih antivaksera.

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji, radi se o najmanje 200 osoba. Medicinsku sestru teretilo se lani za 11 slučajeva, a istraga je sad proširena na njih 200-tinjak. Među njima je, piše Jutarnji, i poznata glazbena zvijezda Toni Cetinski.


Tagovi: COVID LAžNE POTVDE MEDICINSKA SESTRA TONI CETINSKI UHIćENA

NEDAVNO OBJAVLJENO