Poznata tvrtka utjecajnog HDZ-ovca kupila veliki paket Podravkinih dionica

Objavljeno, 29. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: JURICA KARAN / GLAS PODRAVINE / Bistra gradi franjevački pastoralni centar u Molvama kod Đurđevca
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznata podravska tvrtka bacila se u kupnju Podravkinih dionica, za što je izdvojila čak 20 milijuna kuna.

Građevinska tvrtka Bistra iz Đurđevca, koja je u vlasništvu križevačkog diva Radnika, prošle je godine, prema neslužbenim informacijama, kupila oko 35.000 Podravkinih dionica. Vlasnik Radnika je utjecajni HDZ-ov gospodarstvenik Mirko Habijanec, a na čelu Bistre je njegov sin Krešimir.

Zanimljivo je kako je upravo križevački Radnik dobio posao obnove Podravkine poslovne sedmerokatnice, a investicija je vrijedna blizu 88 milijuna kuna.

Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika
Mirko Habijanec / Foto: Danica.hr

Đurđevačka Bistra lani je ostvarila 81 milijun kuna prihoda, što je pad od 7 posto. Neto dobit istodobno je iznosila 6,7 milijuna kuna i bila je veća za 14 posto. U Bistri je zaposleno oko 110 radnika čija je prosječna neto plaća otprilike 5300 kuna mjesečno.

Ključni prihodi lani ostvareni su na projektima aglomeracije Pitomača (30 milijuna kuna), aglomeracije Bjelovar (16), radova za Hrvatske vode (9,5), sportske dvorane Kalinovac (5), strukovne škole Đurđevac (4,6) reciklažnog dvorišta Grubišno Polje (3,7) te gradnje pastoralnog centra Oaza Bezgrešne u Molvama (2,2 milijuna kuna).

Đurđevačka Bistra zadnjeg dana lanjskog prosinca na računima i u blagajni imala je oko 25,5 milijuna kuna casha, što je čak 59 posto više nego istog dana predlani.


Tagovi: BISTRA đURđEVAC MIRKO HABIJANEC PODRAVKA RADNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO