Poznata tvrtka objavila primanja radnika i direktora

Objavljeno, 06. srpnja 2024. Vijesti
# Foto: JAMNICA / ILUSTRACIJA / nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Prema sektorskim procjenama, tržište bezalkoholnih pića lani je bilo ‘teško’ 922 milijuna litara, što je 3 posto više nego predlani.

Pritom je tržište flaširane vode bilo pojedinačno najveće te je također količinski raslo za tri posto. Najveći proizvođač flaširane vode u Hrvatskoj, Fortenovina tvrtka Jamnica, imao je financijski rast prodaje od 17 posto te su im prihodi iznosili 200 milijuna eura.

Vode su prodali u vrijednosti 124 milijuna eura, sokova za 51 milijun eura, a vina, trgovačke robe i ostaloga za otprilike 24 milijuna eura.

Istodobno bilježe 4,3 milijuna eura neto dobiti, što je manje za čak 68 posto u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u godišnjem poslovnom izvještaju Jamnice.

Jamnica je potkraj godine imala oko 930 zaposlenih i to je 40-ak radnika više nego u istom razdoblju predlani. Prosječna neto plaća iznosila je 1190 eura i bila je veća za 10 eura.

U travnju ove godine digli su bruto plaće od 5 do 28 posto za najslabije plaćena radna mjesta. Osim veće plaće, povećana je i naknada za topli obrok na najviši neoporeziv mjesečni iznos od 100 eura.

Lider u prodaji vode na hrvatskom tržištu objavio je i primanja ključnog rukovodstva u koje spadaju tri člana uprave i jedan član nadzornog odbora. Njihovo prosječno neto primanje lani je iznosilo oko 4700 eura.

Napomena: svi podaci u tekstu preuzeti su u dobroj vjeri iz revidiranoga godišnjeg izvještaja tvrtke Jamnica plus za 2023. godinu


Tagovi: 2023 JAMNICA PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO