Poznata tvrtka objavila brojke: dobit duplo veća, plaće rasle 60 eura

Objavljeno, 03. ožujka 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Pogon Bilokalnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička tvrtka Bilokalnik-industrija papirne ambalaže ostvarila je u proteklih devet mjeseci osjetan pad prodaje u odnosu na isto razdoblje lani.

Od svibnja lani do siječnja ove godine prodaja Bilokalnika iznosila je 18,5 milijuna eura, što je oko 13 posto manje nego u istom devetomjesečnom razdoblju prethodne poslovne godine.

No, u koprivničkoh ambalažerskoj tvrtki ističu kako je u istom razdoblju ostvarena količinska prodaja od 43,2 milijuna četvornih metara ambalaže, što je rast od 3,3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Kako je prodaja količinski rasla 3 posto, a financijski pala 13 posto, jasno je kako je Bilokalnik u proteklih devet mjeseci smanjio prodajne cijene svojih proizvoda. I to pod utjecajem pada cijene osnovne sirovine, papira.

Prodaja u zemlji

Troškovi nabave sirovina i materijala, naime, u istom su razdoblju iznosili 10,5 milijuna eura, što je čak 30 posto manje nego u prethodnih devet mjeseci. Bilokalnik je, dakle, snizio cijene, ali ni približno onoliko koliko ih je bio digao dok je cijena papira rasla.

Zato je koprivnička tvrtka, unatoč financijski osjetnom padu prodaje, u proteklih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 3,16 milijuna eura, što je duplo više nego u istom razdoblju prethodne poslovne godine (svibanj 2022. – siječanj 2023.).

“Udio prihoda od prodaje u zemlji iznosi 71,36 posto, dok prihodi od prodaje u inozemstvu čine 27,04 posto ukupnih prihoda”, kažu u Bilokalnik-industriji papirne ambalaže.

Bilokalnik zapošljava oko 150 radnika. Prosječna neto plaća u izvještajnom razdoblju iznosila je 1016 eura mjesečno, što je za 60-ak eura ili 6 posto više nego u prethodnih devet mjeseci.


Tagovi: 2024 BILOKALNIK DOBIT KVARTAL PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO