Poznata pivovara objavila ukupna primanja svojih ključnih menadžera

Objavljeno, 14. lipnja 2022. Financijer
# Foto: CARLSBERG / Nedavno svečano otvorenje novog pogona za punjenje limenki u tvornici u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata pivovara ostvarila je tijekom prošle godine rast svih financijskih brojki, osim jedne. Primanja ključnih menadžera su manja nego godinu ranije.

Prema godišnjem financijskom izvještaju, koprivnička pivovara Carlsberg lani je imala 360 milijuna kuna prihoda (rast od 14 posto) i 11 milijuna kuna neto dobiti (predlani je prikazan gubitak od 5 milijuna kuna).

Značajno su rasle bruto i neto plaće zaposlenih, o čemu smo već pisali. Posljednjeg dana lanjskog prosinca na računima i u blagajni Carlsberg je imao čak 65,3 milijuna kuna casha, što je 59 posto više nego istog dana prethodne godine.

No, primanja šestero ključnih menadžera kompanije bila su značajno manja nego prethodne godine. Prema poslovnom izvještaju, glavni direktor i petero ključnih menadžera lani su primili ukupno 5,66 milijuna kuna, a predlani 7,33 milijuna kuna.

U prosjeku, dakle, svakom je menadžeru Carlsberga tijekom prošle godine isplaćena mjesečna naknada u iznosu 79.000 kuna bruto, što je manje za oko 23 posto u odnosu na predlani kad je ta naknada iznosila oko 102.000 kuna mjesečno.


Tagovi: 2021 CARSLBERG MENADžERI PLAćE PRIMANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO