POLICIJSKA ISTRAGA

Poznata menadžerica koja je partneru izgrebla bmw prijavljena za milijunski kriminal

Objavljeno, 03. listopada 2019. Naše priče
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnička menadžerica Tatjana (44), koja je nedavno osuđena jer je bivšem partneru izgrebla skupocjeni bmw ispred kafića u središtu grada, kazneno je prijavljena zbog utaje poreza teške čak 6,4 milijuna kuna.

Kako smo u četvrtak neslužbeno doznali, menadžerica stalno zaposlena u poznatoj farmaceutskoj kompaniji bila je direktorica i osnivačica varaždinske tvrtke za nabavu i prodaju rabljenih vozila. No, te je poslove, kako se priča, stvarno obavljao njezin partner Tomislav koji je lani u prosincu i formalno postao vlasnik i direktor tvrtke.

Policijska je istraga, kako smo otkrili, trajala mjesecima, a Tatjani je nuđena i suradnja s istražiteljima. No, ona je odbila surađivati pa je na koncu sama kazneno prijavljena za kriminal većih razmjera.

Kako se navodi u prijavi varaždinske policije, Tatjana je kao direktorica dvije tvrtke iz Varaždina od siječnja 2014. do studenoga 2016. godine lažirala prihode i krivotvorila poslovne papire te neosnovano odbijala pretporez za fiktivnu robu.

Dobila uvjetni zatvor

Promet se odvijao između tvrtki koje je vodila, ali i drugih koje su već ranije sudjelovale u poreznim prijevarama. Policija sumnja kako “nije u cijelosti prijavila PDV i porez na dobit te je neosnovano koristila oslobađanje od plaćanja PDV-a na isporuke u druge članice EU-a”.

Osim toga, ispostavilo se kako uopće nije vodila poslovne knjige za tvrtke čija je bila direktorica.

“Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica, tim je tvrtkama pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6,38 milijuna kuna na štetu državnog proračuna“, navode u varaždinskoj policiji.

Inače, koprivnička menadžerica osuđena je nedavno na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je poduzetniku, bivšem partneru Tomislavu u centru Koprivnice oštrim predmetom izgrebla skupocjeni bmw.

Prema kaznenom nalogu Općinskog suda, ona je u veljači ove godine između 16 i 17 sati u središtu Koprivnice na parkirališnom prostoru ispred kafića Vintage bar u Svilarskoj ulici izgrebla desni blatobran automobila bmw M760 Li. Točnije, povukla je tri vodoravne crte.

Mora, također, nadoknaditi i 2900 kuna štete na automobilu. Ako to ne učini u roku od tri mjeseca, morat će u zatvor. Tatjana je, inače, samohrana majka djeteta, a u farmaceutskoj tvrtki zarađuje oko 15.000 kuna.

Svjedočili gosti kafića

Zanimljivo je kako su tijekom postupka, osim žrtve Tomislava, morali svjedočiti poznati Podravkin rukovoditelj i koprivnička frizerka. Oni su vjerojatno tog poslijepodneva bili gosti kafića u Svilarskoj.

Općinski sud u Koprivnici menadžerici je kao olakotnu okolnost uzeo dosadašnju neosuđivanost. Premda se motivi ne spominju u toj presudi, čini se kako sežu i do poslovne suradnje Tatjane i Tomislava u tvrtkama koje se bave rabljenim vozilima.

U presudi stoji kako je Tatjana “9. veljače između 16 i 17 sati, u Koprivnici, na parkirališnom prostoru ispred ugostiteljskog objekta Vintage bar u Svilarskoj ulici, u nakani da Tomislavu nanese štetu, prišla osobnom automobilu marke bmw M760 Li, reg. oznake VŽ…, u vlasništvu tvrtke P… A… d.o.o. te oštrim predmetom izgrebla prednji desni blatobran, kojom prilikom je na vozilu došlo do oštećenja laka boje u vidu tri vodoravne linije”.

Državno odvjetništvo u Varaždinu, po svemu sudeći, pokrenut će službenu istragu o milijunskoj utaji poreza.


Tagovi: IZGREBLA BMW MENADžERICA UTAJA POREZA

NEDAVNO OBJAVLJENO